ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νέο εκβιαστικό μήνυμα στα mail Πατρινών: «Σας έχουμε καταγράψει να βλέπετε ‘ρόζ’ βίντεο – Πληρώστε μας για να μην γίνετε ρεζίλι»

«Η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να σας αναγνωρίσουν σε αυτό το βίντεο. Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη φήμη σας», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα που έλαβαν Πατρινοί.

apati

Νέα επίθεση-απάτη στην Πάτρα. Πλέον ξεπερνούν κάθε όριο γνωρίζοντας ότι πολύ δύσκολα μπορούν να ταυτοποιηθούν. Έτσι φθάνουν σε σημείο ακόμη και να εκβιάζουν ή και να απειλούν!

Την περασμένη εβδομάδα πατρινοί έλαβαν μήνυμα με το οποίο ο αποστολέας τους ενημέρωνε πως τους είχε καταγράψει να βλέπουν βίντεο ερωτικού περιεχομένου στην οθόνη του υπολογιστή και να αυτοϊκανοποιούνται.

Μάλιστα τους ενημέρωναν πως αν δεν τους πλήρωναν 1000 ευρώ αλλά… σε bitcoin θα τους κατέστρεφαν την ζωή αφού θα ανέβαζαν το «επίμαχο βίντεο» στο διαδίκτυο.

Το κείμενο είχε ως εξής: «Γεια σας! Θα μπορούσατε να έχετε προβλήματα με το νόμο. Αυτή είναι η τελευταία σας ευκαιρία να αποτρέψετε δυσάρεστες συνέπειες και να διαφυλάξετε τη φήμη σας. Το λειτουργικό σας σύστημα έχει παραβιαστεί.

Όλα τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν αντιγραφεί στους διακομιστές μου. Έχω εγκαταστήσει έναν ιό Trojan στα λειτουργικά συστήματα όλων των συσκευών που χρησιμοποιείτε για πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό το λογισμικό μου δίνει πρόσβαση σε όλους τους ελεγκτές των συσκευών σας.

Χάρη στην κρυπτογράφηση, κανένα σύστημα δεν θα εντοπίσει αυτόν τον ιό. Κάθε μέρα οι υπογραφές του καθαρίζονται. Έχω ήδη αντιγράψει όλα τα προσωπικά σας δεδομένα στους δικούς μου διακομιστές.

Έχω πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, στους αγγελιοφόρους, στα κοινωνικά δίκτυα, στη λίστα επαφών σας. Όταν συνέλεξα δεδομένα από τη συσκευή σας, βρήκα πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για εσάς. Έχω μερικά βίντεο που καταγράφηκαν από την οθόνη σας.

Η οικογένεια και οι φίλοι σας δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να σας αναγνωρίσουν σε αυτό το βίντεο. Αυτό το βίντεο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη φήμη σας. Επίσης, στη συσκευή σας κατάφερα να βρω δεδομένα που δεν επιτρέπεται να αποθηκεύονται στη χώρα σας. Θα μπορούσατε να έχετε προβλήματα με το νόμο.

Μπορώ να στείλω αποδείξεις των παράνομων δραστηριοτήτων σας σε όλες τις επαφές σας, να τις δημοσιοποιήσω σε όλους στο διαδίκτυο. Έχω πολλά προσωπικά σας δεδομένα. Πρόκειται για το ιστορικό περιήγησής σας, την αλληλογραφία σας στο messenger και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τηλεφωνικές κλήσεις, τις προσωπικές σας φωτογραφίες και βίντεο.

Μπορώ να δημοσιοποιήσω όλα τα δεδομένα σας. Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία θα ενδιαφερθεί για σένα μετά από αυτό. Και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας στη χώρα σας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλικ του ποντικιού μου για να δημοσιοποιήσω όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή σας. Καταλαβαίνετε τις συνέπειες. Θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Η ζωή σας θα καταστραφεί. Είμαι σίγουρος ότι θέλετε να το αποτρέψετε αυτό, έτσι δεν είναι;

Είναι πολύ απλό. Πρέπει να μου μεταφέρετε 1000 ευρώ (σε ισοδύναμο bitcoin με την ισοτιμία συναλλάγματος κατά τη στιγμή της μεταφοράς). Μετά από αυτό, θα διαγράψω όλες τις πληροφορίες για εσάς από τους διακομιστές μου. Δεν θα σας ενοχλήσω ξανά.

Το bitcoin πορτοφόλι μου για την πληρωμή: bc1qhupw8z77vzz88x2hyeel6c30ea04z6ddk26qs4. Δεν ξέρετε τι είναι το Bitcoin και πώς να το χρησιμοποιήσετε; Χρησιμοποιήστε το Google. Έχετε 2 εργάσιμες ημέρες για να πληρώσετε. Αφού διαβάσετε αυτό το email, ο χρόνος ξεκινά αυτόματα. Έχω ήδη λάβει ειδοποίηση ότι ανοίξατε αυτό το email.

Δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε, αυτό το email δημιουργήθηκε αυτόματα και δεν είναι ανιχνεύσιμο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με κανέναν για βοήθεια. Το πορτοφόλι Bitcoin είναι μη ανιχνεύσιμο, οπότε απλά θα χάσετε το χρόνο σας.

Ούτε η αστυνομία και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας θα σας βοηθήσουν. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, θα δημοσιεύσω όλα τα βίντεο χωρίς καθυστέρηση.

Όλα τα δεδομένα σας έχουν ήδη αντιγραφεί σε ένα σύμπλεγμα διακομιστών μου, οπότε η αλλαγή κωδικών πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα βοηθήσει. Ελπίζω να επιλέξετε τη σωστή λύση».

ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Θα πρέπει να τονιστεί πως το κείμενο βρίσκεται ήδη στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών Οι οποίοι σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

You may also like

Comments are closed.