Μια ιδιαίτερα σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη καταγράφεται στη Δυτική Μακεδονία, στον απόηχο των πρόσφατων τραγικών γεγονότων στο εργοστάσιο της βιομηχανίας Βιολάντα στα Τρίκαλα. Ο λόγος για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία «Μπισκοτοποιία Βανίλια Ι.Κ.Ε.» με έδρα τη Σιάτιστα Κοζάνης, στο εταιρικό σχήμα της οποίας συμμετέχουν τα τρία παιδιά του Κώστα Τζιωρτζιώτη, η Σοφία, ο Στέφανος και ο Μόδεστος.
Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου ο ισχυρός άνδρας της Βιολάντα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και έχει κριθεί προφυλακιστέος για τα γεγονότα των Τρικάλων, με την υπόθεση να παραμένει ανοιχτή σε επίπεδο δικαστικής διερεύνησης. Η ίδρυση της νέας εταιρείας στη Σιάτιστα θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως μια ενδεχόμενη επιχειρηματική αναδίπλωση, δεδομένου του ισχυρού πλήγματος που έχει υποστεί σε πολλαπλά επίπεδα η Βιολάντα μετά την πρόσφατη τραγωδία.
Το εταιρικό σχήμα και το κεφάλαιο της νέας εταιρείας
Στη «Μπισκοτοποιία Βανίλια Ι.Κ.Ε.» συμμετέχουν συνολικά τέσσερις εταίροι, με το συνολικό αρχικό εταιρικό κεφάλαιο να ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 600 μερίδια των 25 ευρώ. Αναλυτικότερα, το σχήμα διαμορφώνεται ως εξής:
- Ο Γεώργιος Αναστασίου αναλαμβάνει τη διαχείριση της εταιρείας με ποσοστό 26,5% (εισφορά 3.975 ευρώ).
- Ο Στέφανος Τζιωρτζιώτης συμμετέχει με ποσοστό 24,5% (εισφορά 3.675 ευρώ), ενώ σημειώνεται ότι ο ίδιος παραμένει παράλληλα αντιπρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο της Βιολάντα.
- Ο Μόδεστος Τζιωρτζιώτης συμμετέχει επίσης με ποσοστό 24,5% (εισφορά 3.675 ευρώ).
- Η Σοφία Τζιωρτζιώτη κατέχει το υπόλοιπο 24,5% (εισφορά 3.675 ευρώ).
Η διάρκεια της νεοσύστατης εταιρείας έχει οριστεί στα 30 χρόνια, με την πρώτη εταιρική χρήση να ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2026.
Το εκτεταμένο αντικείμενο δραστηριότητας
Το καταστατικό της νέας επιχείρησης περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στον κλάδο της τροφίμων. Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή μπισκότων, βάφλας, γκοφρετών, καθώς και αρτοσκευασμάτων με μπαχαρικά τύπου gingerbread.
Παράλληλα, η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στη χονδρική εμπορία σοκολάτας, γλυκισμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής (συμπεριλαμβανομένων προϊόντων χωρίς κακάο), καθώς και στην παραγωγή παξιμαδιών και νωπών ειδών αρτοποιίας. Προς το παρόν, παραμένει ανοιχτό το μεγάλο ερώτημα στην αγορά εάν η «Μπισκοτοποιία Βανίλια Ι.Κ.Ε.» θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τη Βιολάντα ή ως μια εντελώς ανεξάρτητη επιχειρηματική διέξοδος των μελών της οικογένειας.


