ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο επίδομα για ανέργους από τη ΔΥΠΑ

dypa neo eidiko epidoma poious afora kai pos tha to parete 1689930325
Η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων αναφορικά με τη χορήγηση ενός νέου ειδικού βοηθήματος ανεργίας, αναμένεται να ενεργοποιηθεί μέσα στον μήνα.

 

Το βοήθημα αυτό εκτιμάται πως θα ανέρχεται στα 718 ευρώ και πως θα χορηγείται σε ετήσια βάση στους πολίτες που δεν έχουν δικαίωμα λήψης της τακτικής επιδότησης ανεργίας (όπως σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε θύματα έμφυλης βίας και βίας εμπορίας ανθρώπων, σε αποφυλακισμένους κλπ).

Να σημειωθεί δε ότι, το ποσό του εν λόγω βοηθήματος θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε τέκνο και ο στόχος του μέτρου είναι να ενισχυθούν οι ευάλωτες ομάδες ανέργων.

Το ειδικό βοήθημα θα αντικαταστήσει τις τρεις παροχές που καταργήθηκαν τις οποίες ελάμβαναν ειδικές κατηγορίες ανέργων.

Οι παροχές που καταργήθηκαν είναι:

-Το ειδικό επίδομα που χορηγείται μετά τη λήξη της επιδότησης ανεργίας: Αυτό το έπαιρναν οι ασφαλισμένοι πολίτες που διατηρούσαν την ιδιότητα του ανέργου κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμεναν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων επί ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας. Το ύψος του ήταν ίσο προς 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή 249,08 ευρώ.

-Το επίδομα τρίμηνης παραμονής στο μητρώο ανέργων: Αυτό το χορηγούνταν μέχρι και 3 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων. Και το ποσό του βοηθήματος διαμορφώνονταν στα 287,4 ευρώ.

-Το επίδομα επίσχεσης εργασίας: Αυτό το λάμβαναν οι ασφαλισμένοι που δεν συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης, κατά την περίπτωση διακοπής των εργασιών μιας επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη.

You may also like

Comments are closed.