ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέο κόλπο πρατηριούχων υγρών καυσίμων – Σε κλέβουν μετά… μουσικής!

Facebook
Twitter

Νέο κόλπο grosso ορισμένων ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων το οποίο «εξαπλώνεται» σε ολόκληρη τη χώρα θέτοντας σε συναγερμό τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι επιτήδειοι όταν βλέπουν το υποψήφιο θύμα να μπαίνει στο πρατήριο, παίζουν συγκεκριμένο τραγούδι ώστε να «παίρνουν το μήνυμα» οι χάκερ και να… πειράζουν την αντλία.

«Ένας τρόπος για να… πειραχθεί μια αντλία είναι να μπουν χάκερ στο λογισμικό της. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει ολόκληρη ομάδα από πίσω, η οποία δουλεύει για να γίνει η παρανομία. Μπαίνει ο χάκερ στο σύστημα και ανάλογα παίζει το ‘παιχνίδι’ που θέλουν οι επιτήδειοι πρατηριούχοι.

Μου έλεγε κάποιος ότι όταν βλέπουν το υποψήφιο θύμα να μπαίνει, αρχίζει να παίζει ανάλογο τραγούδι, ως σύνθημα και αρχίζουν να παρεμβαίνουν στην αντλία», τόνισε χαρακτηριστικά ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων!

Παλαιότερα το «κόλπο» γινόταν με μηχανισμό (τηλεκοντρόλ) από τον ίδιο τον υπάλληλο κατόπιν εντολής του «αφεντικού», σήμερα μέχρι και «τραγουδάκια» χρησιμοποιούν για να γνωρίζει ο υπάλληλος ποιον πελάτη θα «χτυπήσει»! Και αυτό γιατί δεν το κάνουν σε όλους!

Συνδικαλιστές ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων δηλώνουν ακόμη ότι υπάρχει συγκεκριμένη μάρκα αντλίας που είναι έτοιμη, «πειραγμένη». Και αν δεν την γνωρίζουν οι ελεγκτές πρέπει άμεσα να ενημερωθούν και να κάνουν εντατικούς ελέγχους. Πρόκειται για αντλία προέλευσης από συγκεκριμένη χώρα!

Το ζήτημα των σχεδόν ανύπαρκτων ελέγχων στα πρατήρια υγρών καυσίμων είναι παλιό! Στην ουσία… δεν γίνονται έλεγχοι! Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται για την αισχροκέρδεια, αλλά πρέπει να γίνονται και για τα καταστήματα με πειραγμένες αντλίες ή νοθευμένα καύσιμα. Γιατί δυστυχώς ο καταναλωτής πέφτει πολλές φορές θύμα των επιτηδείων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παθαίνει ζημιά και το όχημά του από χρήση νοθευμένων καυσίμων.

ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ

Μέσα σε όλα αυτά ο καταναλωτής έχει να αντιμετωπίσει το μεγάλο «αγκάθι» με τις αυξημένες τιμές των καυσίμων που δεν λένε να υποχωρήσουν! Αυτό, πάντως, που για πολλοστή φορά τονίζουν ιδιοκτήτες πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων στην Πάτρα, είναι ότι όσο τα καύσιμα παραμένουν στα ύψη, τόσο θα παραμένει και η μείωση της κατανάλωσης, αφού πολλοί επιλέγουν να κινούν λιγότερο τα αυτοκίνητα τους ή καταφεύγουν σε δίκυκλα μικρού κυβισμού.

Ενώ παράλληλα οι αυξημένες τιμές οδηγούν στην αύξηση των αθέμιτου ανταγωνισμού που φθάνει ακόμα και στα όρια της πώλησης βενζίνης αμφιβόλου ποιότητας!

Το πλέον σίγουρο, όπως δηλώνουν πρατηριούχοι, είναι ότι το κέρδος για έναν επαγγελματία πρατηριούχο εξακολουθεί να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάνοντας ασφυκτικά δύσκολη την επιβίωση της επιχείρησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top