ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέο ντελίριο Ερντογάν: “Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Τρίπολης”

Facebook
Twitter
Το εμπρηστικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδα με “όχημα” την Ιστορία συνεχίζεται και μετά τη Σμύρνη, ο πρόεδρος της Τουρκίας θυμήθηκε την Επανάσταση του 1821 και την Τρίπολη.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: “Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη σφαγή της Τρίπολης, η οποία έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, οι Αλβανοί αδελφοί μας και οι Εβραίοι δολοφονήθηκαν βάναυσα”.

ίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αποχώρησε από την Νέα Υόρκη ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα των F-16. Ένα θέμα που έχει βάλει στον “πάγο” για δεύτερη φορά το Κογκρέσο.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, η Άγκυρα δέχθηκε ένα ακόμη χτύπημα, αυτή την φορά από την Ε.Ε. για την χυδαία προπαγάνδα του Τούρκου πρόεδρου εναντίον της χώρας μας. Ο ειδικός εκπρόσωπος της Ε.Ε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Ίμον Γκίλμορ, υπενθύμισε στον Ταγίπ Ερντογάν τον αφανισμό της ελληνική μειονότητας, λόγω των πολιτικών διακρίσεων από την Τουρκία.

Παράλληλα με την στάση του αυτή επιβεβαίωσε την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει στο εσωτερικό της χώρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη ο εκνευρισμός του Ταγίπ Ερντογάν ήταν διάχυτος, ενώ βαρύ ήταν το κλίμα από την πλευρά της Δύσης λόγω των στενών επαφών που εξακολουθεί να έχει με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Βλέποντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διευρύνει διαρκώς τις συμμαχίες του, ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει να ακολουθεί παρόμοια τακτική. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Ισραήλ, ξεπαγώνοντας τις διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μετά από 12 χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top