ΠΟΛΙΤΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πακέτο παροχών πριν τις εκλογές – Έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ…το Πάσχα

euro money xrimata epidoma doro

Νέο πακέτο παροχών σχεδιάζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ερχομό του 2023, από τις αρχές κιόλας του νέου έτους.

Μάλιστα, ανάμεσα στα νέα μέτρα ξεχωρίζει ένα νέο έκτακτο βοήθημα – ύψους 250 ευρώ – το Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», μεταξύ των μέτρων ελάφρυσης που βρίσκονται στο τραπέζι είναι τα εξής:

(1) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος τώρα ή σε ορίζοντα ενός ή δύ χρόνων – από το οποίο υπολογίζεται πως επιβαρύνονται περίπου 2 εκατ. πολίτες.

(2) Περιορισμός των τεκμηρίων διαβίωσης και σε βάθος χρόνου πλήρης κατάργησή τους.

(3) Μείωση ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου – πρόκειται για επέκταση του μέτρου που βρίσκεται σε ισχύ σε ορισμένα μόνο νησιά.

(4) Μηδενικός ΦΠΑ στον αγροτικό εξοπλισμό (π.χ. αγροτικά μηχανήματα)

Σχετικά με τις συντάξεις, το κυβερνητικό επιτελείο επιθυμεί να δοθούν τα αναδρομικά σε δόσεις για τους 1,3 εκατ. συνταξιούχους που δεν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και τους οποίους απέκλεισε η απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», η κυβέρνηση εξετάζει και είναι πολύ κοντά στην υιοθέτηση «πολιτικής λύσης» για την απόδοση των αναδρομικών σε όλους.

Τέλος, η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση του επιδόματος ακρίβειας των 250 ευρώ σε περισσότερες κατηγορίες ανέργων.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει τους υπολογισμούς για το κόστος που θα επιφέρει η τυχόν επέκταση η οποία θα συνδυαστεί με αύξηση των δικαιούχων. Σημειώνεται πως ήδη έχει ληφθεί η απόφαση το επίδομα ακρίβεια να δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή σε όσους παραμένουν άνεργοι από 12 έως 24 συνεχείς μήνες.

You may also like

Comments are closed.