ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέο… παραλήρημα ο Τσαβούσογλου – “Θα απαντήσουμε στην Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει” (vid)

Facebook
Twitter
Σε νέες απειλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόσο απέναντι στη χώρα μας όσο και απέναντι στην Κύπρο.
Μάλιστα ο Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σε σκληρή γλώσσα έκανε λόγο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα πως η Άγκυρα θα απαντήσει στην Ελλάδα στη γλώσσα που καταλαβαίνει!
“Φυσικά ενώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς των αποστρατικοποιημένων νησιών κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Θα λάβουμε επίσης όλα τα απαραίτητα μέτρα“, τόνισε σε απειλητικό τόνο.

Στη συνέχεια δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας:

“Επίσης οι ΗΠΑ αποφάσισαν την άρση του εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου (όπως αποκαλούν στην Τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία) για ένα χρόνο. Ως εκ τούτου ως εγγυήτρια χώρα θα κάνουμε τις απαραίτητες ενισχύσεις στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου (όπως αποκαλούν στην Τουρκία τα κατεχόμενα) τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να εδραιωθούν τα δικά μας συμφέροντα και την ασφάλεια και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων“.

Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έμεινε εκεί και στράφηκε κατά των ΗΠΑ, στέλνοντας και προς την Ουάσινγκτον συγκεκριμένο μήνυμα.

“Από την άλλη όπως γνωρίζετε οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως γνωρίζετε έχουν κάνει πρόσφατα βήματα υπέρ της Ελλάδας, σπάζοντας την πολιτική της ουδετερότητας. Στο παρελθόν ακολουθούσε μια πολιτική ισορροπίας“, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε να δείχνει έξω φρενών λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην Ουάσινγκτον: “Τους είπαμε να μην είναι το παιχνίδι της Ελλάδας”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top