ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο – Έφοδος της αστυνομίας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Facebook
Twitter

Νέο πολίτικο «σεισμό» με οσμή σκανδάλου στις Βρυξέλλες. Σε κοινή τους επιχείρηση, η βελγική και η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έφοδος στο ΕΛΚ

Σε μια αιφνίδια κίνηση, η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι έφοδο στα κεντρικά του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Πηγές ανέφεραν ότι ζήτησαν στοιχεία και έγγραφα και είδαν υπολογιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ό,τι ζητήθηκε, το προσωπικό του ΕΛΚ το παρείχε.

Τώρα, στο επίκεντρο είναι ο Μάριο Φόιγκτ, επικεφαλής της ψηφιακής εκστρατείας του Προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, στις ευρωεκλογές του 2019.

Οι βελγικές και γερμανικές Αρχές εξετάζουν κατηγορίες για διαφθορά και δωροδοκία και συγκεκριμένα επικεντρώνονται στην ανάθεση σύμβασης για την ψηφιακή εκστρατεία των ευρωεκλογών σε μια εταιρεία στη Θουριγγία, το κρατίδιο από το οποίο προέρχεται ο Βέμπερ.

Το ΕΛΚ προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα λέγοντας ότι ήταν εξωτερικός σύμβουλος, ωστόσο λέγεται ότι ήταν το δεξί χέρι του Βέμπερ και ότι δεν περνούσε τίποτα, εάν δεν έπαιρνε τη δική του έγκριση στις εκλογές του 2019.

Όπως είπε στο MEGA υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΕΛΚ, ήταν «προσωπική επιλογή» του Βέμπερ να αναλάβει το πόστο το 2019.

«Γκρίνια» στο ΕΛΚ για τον Βέμπερ

Τεράστιο πλήγμα προσωπικά για τον Βέμπερ, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πολλές γκρίνιες εντός του ΕΛΚ.

Συγκεκριμένα, η παραδοσιακή δεξιά, δη της Γερμανίας , έχει εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για την προσέγγιση Βέμπερ με την ακροδεξιά Μελόνι στην Ιταλία.

Πολλοί τονίζουν ότι το σκάνδαλο πλήττει σοβαρά τα σχέδια Βέμπερ για την Προεδρία της Κομισιόν στις επόμενες εκλογές και ότι δίνει μεγάλο αβαντάζ στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αφού όλοι γνωρίζουν ότι οι δυο τους δεν τα πάνε καθόλου καλά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top