ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: “Η Άντι δεν είναι μόνη”

syriza
Mε αφορμή καταγελλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για 44χρονη τρανς γυναίκας που ζει στην Πάτρα και τον τρόπο με τον οποίο της συμπεριφέρονται κάτοικοι της περιοχής, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

“Περιγράφονται σκηνές που σοκάρουν. Αλλεπάλληλες επιθέσεις, κλοπές λεκτική και σωματική κακοποίηση έχουν «μετατρέψει τη ζωή της σε κόλαση» όπως λέει χαρακτηριστικά. Βιώνει κοινωνικό αποκλεισμό στα ΜΜΜ, στις καφετέριες, εργοδότες δεν της δίνουν δουλειά λόγο της εμφάνισης της ενώ απαξιωτική συμπεριφορά έχει ακόμα και η αστυνομία απέναντι της. Μάλιστα στα μέσα Ιουνίου κάποιοι έβαλαν φωτιά στο σπίτι της.
Η Άντι δεν είναι σίγουρα το μόνο άτομο που βιώνει καταστάσεις κοινωνικής περιθωριοποίησης λόγο εμφάνισης ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Ίσως είναι από τις λίγες που έχει το σθένος να το καταγγείλει. Η πατριαρχία και τα κυρίαρχα πρότυπα της εποχής τροφοδοτούν τέτοιες καταστάσεις. Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια έχουν θεσπιστεί μία σειρά διατάξεων όπως η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η δυνατότητα αναδοχής και από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι να φτάσουμε στην απαιτούμενη κοινωνική ισότητα. Η ισότητα στον γάμο, η τεκνοθεσία και η νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αλλά μέτρα για την συμπερίληψη στην υγεία, την εργασία, την πρόνοια και κοινωνική αλληλεγγύη και την εκπαίδευση είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.
Η Άντι δεν είναι μόνη!
Όσο η κοινωνία και το κράτος δεν αντιμετωπίζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ισότιμα υποσχόμαστε ότι θα παλεύουμε στο πλευρό τους για τα αυτονόητα.
Γιατί σημασία έχει να αγαπάς.. Άνευ όρων!”

You may also like

Comments are closed.