ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο τις υποκλοπές

vouli

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης προκάλεσε η απάντηση του πρωθυπουργού στους Sunday Times για το θέμα των παρακολουθήσεων, στην οποία μάλιστα εξήγησε γιατί απέπεμψε τους κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα.

«Δεν έχω καταφέρει να ξεκαθαρίσω την υπόθεση. Οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς και γι’ αυτό έπρεπε να αποπέμψω δύο άτομα».

Ένα 24ωρο μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, η Εξεταστική Επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ζητά με επιστολή της από τη Europol να παρέμβει στις εν εξελίξει έρευνες από τις εθνικές αρχές, ώστε να μη χαθούν ή καταστραφούν τα ίχνη του Predator.

«Η PEGA στην επιστολή κάνει λόγο ρητά για απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να διαλευκάνει την υπόθεση. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή των αποκαλύψεων και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν τελείωσε», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Σφήνα» στα μετεκλογικά σενάρια

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε πρόσωπο που ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Αν κάποιος ήθελε να βάλει μια σφήνα μεταξύ εμού και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν πιθανούς συνεργάτες σε έναν συνασπισμό, σίγουρα το έχει επιτύχει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο, να απαντά:

«Ομολογεί ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ένα πολιτικό σενάριο πίσω από αυτήν την παρακολούθηση: ότι η ΝΔ θέλησε να κρατήσει σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη».

Το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να πάρει θέση την επόμενη ημέρα των δεύτερων εκλογών προέβλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αιχμές στα δυο μεγαλύτερα κόμματα για την τεχνητή πόλωση που καλλιεργούν.

«Δείχνουν βαθιά ενόχληση να υπάρξει μια Τρίτη πολιτική δύναμη η οποία παίζει ρόλο. Την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές την έχει αναλάβει ήδη ο κ. Μητσοτάκης. Την ευθύνη να οδηγηθεί η χώρα σε τρίτες εκλογές μπορεί να την αναλάβει άλλος και να την πληρώσει».

«Με επίκεντρο τις υποκλοπές, ΝΔ από τη μία και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ από την άλλη, ενίσχυσαν την κάλπικη αντιπαράθεση μεταξύ τους, δίνοντας ώθηση σε διεργασίες για την «επόμενη μέρα», αναφέρει το ΚΚΕ.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων του κύκλου ιδεών, οι πολίτες σε ποσοστό 49% τάσσονται υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έναντι 47% που θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

You may also like

Comments are closed.