ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νέος ΚΑΔ ειδικά για τους διαχειριστές πολυκατοικιών

Facebook
Twitter
Το πρόβλημα που είχε προκύψει σε κάποιες περιπτώσεις διαχειριστών πολυκατοικιών από την στιγμή που ο ΚΑΔ της πολυκατοικίας τους είχε συνδεθεί με τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες, λύνει τώρα η ΑΑΔΕ.

Με απόφαση του διοικητή της αρχής κ. Γιώργου Πιτσιλή, δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων, που μετατρέπει αυτόματα στο ορθό, τις λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ και ενημερώνει κατόχους με πιθανώς λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ που δεν εντοπίζονται από το σύστημα, ώστε να προβούν σε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας “Τα αιτήματά μου” μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ 68.32.11.04 για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτιρίων,

2. Ενημερώνονται αυτόματα με το νέο ΚΑΔ 68.32.11.04 οι ΑΦΜ των πολυκατοικιών ή κτιρίων που εντοπίστηκαν από τα συστήματα της ΑΑΔΕ με λανθασμένη κατάταξη ΚΑΔ

4. Επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα συστήματα των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Το θέμα είναι εντοπίσει η ΠΟΜΙΔΑ η οποία είχε αναφέρει περίπτωση διαχειριστεί πολυκατοικίας , μηχανικού στο επάγγελμα ο οποίος είχε καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης Παρότι είχε τις προϋποθέσεις ο ΕΦΚΑ αρνήθηκε την συνταξιοδότηση καθώς με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ υπήρχε “ενεργός δραστηριότητα” στο όνομα με ΚΑΔ Μόνο που η δραστηριότητα αυτή είχε τον ΚΑΔ με αυτόν που εξέδωσε στο όνομα του ως διαχειριστής για την πολυκατοικίας και φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα .

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top