ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα από τη φωτιά στην Αμαλιάδα – Τρεις οι τραυματίες πυροσβέστες – Προσπάθεια να μην φτάσει στα σπίτια

fwties next day xr
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αμαλιάδα κοντά στο χωριό Άγναντα, ενώ η νέα φωτιά δυτικά της Αμαλιάδας τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα μετά την εκδήλωσή της. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής με άλλα 2 ελικόπτερα, ενώ εκτός από τον πυροσβέστη που μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας τραυματίστηκε και δεύτερος στο κεφάλι όταν δέχθηκε μεγάλο όγκο νερού από τις ρίψεις και για λίγο έχασε τις αισθήσεις του. Ο τρίτος πυροσβέστης ο οποίος ήταν οδηγός οχήματος ένιωσε αδιαθεσία και έχασε επίσης τις αισθήσεις του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επανήλθε.

pyrosvestis amaliada

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε μιλώντας στο newsit.gr ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου. «Είχαμε μεγάλο πρόβλημα αλλά ευτυχώς τώρα είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. Είναι πολλά τα μέτωπα, ο αέρας ευνοεί για τη φωτιά αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Στα Άγναντα η φωτιά πλησίασε τις αυλές των σπιτιών αλλά ευτυχώς δεν κάηκε κανένα, σώθηκε και η εκκλησία του χωριού, που η φωτιά είχε φτάσει μέχρι την μάντρα, μετά από σημαντική προσπάθεια των επίγειων και των εναέριων μέσων», είπε.

Οι οικισμοί δεν έχουν ακόμα εκκενωθεί σύμφωνα με το Patrisnews.gr και οι κάτοικοι προσπαθούν στο πλευρό των πυροσβεστών προκειμένου να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια τους.

canadair agnantaagnanta kentrikh 1024x527 1canadair agnanta 1canadair 1spitia pyrkagi1

You may also like

Comments are closed.