ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι κυβερνητικές πολιτικές δημιουργούν υπερπληθωρισμό κερδών για τους λίγους»

Facebook
Twitter

Συνάντηση του Προέδρου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

 

Στο πλαίσιο συνάντησης με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε τον πληθωρισμό κερδών και υπερκερδών που ευνοούν οι κυβερνητικές επιλογές σε μια σειρά από τομείς όπως είναι για παράδειγμα η ενέργεια, την ώρα που η αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των πολιτών συρρικνώνεται δραματικά.

«Οι εργαζόμενοι περνούν πάρα πολύ δύσκολα σε αυτές τις ακραίες συνθήκες  πληθωρισμού και δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα από την αβουλία της, επιτρέπει συνεχώς να μειώνονται τα εισοδήματά τους και η αγοραστική τους δύναμη. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Οι εργαζόμενοι με μηνιαίο εισόδημα μέχρι τα 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης και οι εργαζόμενοι με μηνιαίο εισόδημα ως τα 1.100 ευρώ περίπου το 14%. Ακριβώς την ίδια στιγμή στον τομέα την ενέργειας έχουμε πολιτικές οι οποίες δημιουργούν υπερπληθωρισμό κερδών για τους λίγους και μιλάω για τους παραγωγούς, για τις εταιρείες που κάνουν προμήθεια. Ήδη βλέπουμε το δίμηνο Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου ενώ η τιμή ήταν 420 και 230 ευρώ/κιλοβατώρα αντίστοιχα, να πωλούν 800 και 600 ευρώ/κιλοβατώρα. Σε πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που έχουν αγοράσει» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης βάζοντας και την διάσταση του χάσματος μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και δανεισμού, που επίσης λειτουργεί σε βάρος του εισοδήματος των νοικοκυριών.

«Είμαστε πρώτοι στην ευρωζώνη στη σχέση που αφορά στο επιτόκιο καταθέσεων και στο μέσο όρο του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να έχουμε μία δίκαιη πολιτική μείωσης της έκτασης των ανισοτήτων και μεγαλύτερης προστασίας των μεσαίων στρωμάτων και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Και γι’ αυτό σας κάλεσα σήμερα να συζητήσουμε, να μου πείτε και τις αγωνίες σας και να δούμε ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες θα πάρουμε ώστε επιτέλους να πιεστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ν΄ αλλάξει αυτήν την πολιτική, που είναι αδιέξοδη» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Από την πλευρά του ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Κ.Ε. σημείωσε σχετικά με το καλάθι του νοικοκυριού, θεσμό που εισήγαγε το Υπουργείο Ανάπτυξης ότι «ο πληθωρισμός δεν παλεύεται με επικοινωνιακά τρικ» και επέμεινε στην αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

*Υλικό pool ΕΡΤ

unnamed 6 unnamed 5 unnamed 4 unnamed 3 1 unnamed 2 unnamed 1 1

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top