ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μοίραλης στην “Πολιτεία”: “Στόχος η 2η έδρα στην Αχαΐα” – “Το μεγάλο… σκαλοπάτι είναι τώρα” τονίζει ο Γρ. της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Ν. ΜΟΙΡΑΛΗΣ 3 1

«Μπορούμε να πετύχουμε 2η Έδρα στην Αχαΐα», δηλώνει ο Γραμμ. Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στην «Πολιτεία». Και προαναγγέλλει Ομάδα Επικοινωνίας και συνεχείς επαφές με την κοινωνία… 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Ο Νίκος Μοίραλης συμπληρώνει κοντά οκτώ μήνες στη θέση Γραμματέα Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και μιλά στην «Πολιτεία» για την σημαντική αλλαγή της εξωστρέφειας που επιτεύχθηκε.

Αλλά και για το συνεχές «όργωμα» σ’ όλο τον νομό, με διαρκείς επαφές με τον κόσμο. Προαναγγέλλει την δημιουργία ομάδας επικοινωνίας στην προεκλογική περίοδο, και ακόμη, δηλώνει ότι πιστεύει στον στόχο της 2ης έδρας στην Αχαΐα!

Όλη την ουσία των σκέψεων του «κρύβει» το μήνυμα του προς τα τοπικά στελέχη, στο τέλος της συζήτησης μας μαζί του. ότι αυτές οι εθνικές εκλογές είναι το σημείο – σταθμός για το ΠΑΣΟΚ. «Ή θα κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός ή θα μείνουμε καθηλωμένοι και στη συνείδηση του κόσμου ως κομπάρσοι και μικροί», τονίζει.

Υπογραμμίζοντας πρόσθετα ότι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα είναι το βαρόμετρο και για το πόσο καθοριστική θα μπορεί να είναι η παρουσία του ΠΑΣΟΚ, και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου…

  

«ΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ»

ΓΙΑ ΜΟΤΟ 1

Το πρώτο ερώτημα στοχεύει στο τι πιστεύει ο ίδιος ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στον νομό, ότι πέτυχε σε αυτούς τους μήνες που βρίσκεται σε θέση «πρωταγωνιστή» του συντονισμού των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.. Πόσο ικανοποιημένος είναι, τι πιστεύει ότι άλλαξε στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, αλλά κυρίως αν μπήκαν οι βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα στους δύσκολους αγώνες που βρίσκονται μπροστά, όχι μόνο τις εθνικές εκλογές, αλλά και τις εκλογές για τους Δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ερώτηση:  Κύριε Μοίραλη, συμπληρώνετε ήδη επτά προς τους οκτώ μήνες στο «τιμόνι» της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. της Αχαΐας. Ποιες «αλλαγές» θεωρείτε ότι έχουν ήδη επιτευχθεί σε τοπικό επίπεδο;

Απάντηση:   Ήταν απόλυτα συνειδητή επιλογή μου η υποψηφιότητα στη Νομαρχιακή Επιτροπή και η επιθυμία μου να προσφέρω στο πολιτικό μου «σπίτι» σε επίπεδο νομού Αχαΐας. Οι δυο προηγούμενες παρουσίες μου στο αντίστοιχο όργανο σε εποχές δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ηλικιακή ωριμότητα, ήταν τα εχέγγυα πως δεν θα αντιμετωπίσω την εκλογή ως μια απλή διαδικασία αλλά ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν τα δεδομένα για το κόμμα στην Αχαΐα.

Εκτιμώ πως 7-8 μήνες μετά την παραλαβή της σκυτάλης όλοι παραδέχονται πως έχουμε εξωστρέφεια και η αποδοχή της δουλειάς μας είναι έκδηλη από συμμάχους και αντιπάλους, από πολιτικούς φίλους και πολιτικούς εχθρούς. Οι αλλαγές αφορούσαν καθαρά στην ιδιοσυγκρασία του οργάνου της νομαρχιακής που δεν φοβάται να δράσει αλλά δημιουργεί το ίδιο τις εξελίξεις…

 

Ερώτηση:   Διανύουμε προεκλογική περίοδο έστω κι αν ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Πώς θα είναι ο δικός σας δρόμος μέχρι τις επόμενες κάλπες;

Απάντηση:   Οφείλουμε να ανακοινώσουμε άμεσα την τελευταία εκκρεμότητα στο εθνικό μας ψηφοδέλτιο. Ακολουθεί η δημιουργία μιας ευρύτερης επιτροπής εκλογικού αγώνα που θα περιλαμβάνει έμπειρα στελέχη που έχουν δώσει μάχες στο παρελθόν αλλά και τη νέα γενιά που έρχεται με ορμή να αφήσει το αποτύπωμα της.

Στις βλέψεις μας είναι η δημιουργία μιας ενημερωτικής ομάδας που θα αφορά την διαχείριση των ΜΜΕ και την τροφοδότηση υλικού προς τους υποψήφιους βουλευτές μας και τέλος το οργανωτικό μας ενόψει περιοδειών σε όλο το φάσμα του νομού. Θα έχουμε μια επαγγελματική προσέγγιση μέσω της στρατηγικής μας που θα μας επιτρέψει να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας αναλογούν για τον διπλασιασμό ποσοστών μας.

 

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ 2η ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ»

Ερώτηση:    Ο κομματικός στόχος, σε επίπεδο νομού Αχαΐας, ποιος είναι; Πιστεύετε ότι μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ρεαλισμού η προσδοκία για εκλογή 2 εδρών, όπως πολλά στελέχη διατείνονται ή μήπως πρόκειται για σενάριο που βάζει τον πήχη πολύ πιο πάνω από τις δυνατότητες;

Απάντηση:     Το 8.91% των εκλογών του 2019 πρέπει να γίνει 14-15% στις εκλογές του 2023. Το ψηφοδέλτιο μας είναι πιο ποιοτικό και έχει βγει στην μάχη αρκετό χρόνο νωρίτερα σε σχέση τις εκλογές πριν από τέσσερα χρόνια. Οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες έχουν ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι που μας πέρασε, οπότε οι περισσότεροι υποψήφιοι ακολουθούσαν το πρόγραμμα μας και έρχονταν σε επαφή με μεγάλη μερίδα κόσμου που περίμενε για να ακούσει τις θέσεις μας.

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα είναι πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, άρα έχουμε τα εχέγγυα για να αποτελέσουμε την ευχάριστη έκπληξη το βράδυ των εθνικών εκλογών. Η διαδικασία της απλής αναλογικής αυξάνει τις πιθανότητες για κατάληψη δεύτερης έδρας και οι συσχετισμοί δυνάμεων των κομμάτων που θα μείνουν εκτός βουλής ίσως μας επιτρέψουν να έχουμε την πολυπόθητη δεύτερη έδρα. Αυτό στοχεύουμε και θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να το πετύχουμε!

 

“ΑΛΜΑ ΕΜΠΡΟΣ…  Ή ΡΟΛΟ ΚΟΜΑΡΣΟΥ”

Ερώτηση:    Ποιο μήνυμα θα θέλατε να κρατήσουν τα τοπικά στελέχη του κόμματος;

Απάντηση:    Θέλω να μεταφέρω προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας το εξής μήνυμα:  «Αν δεν καταφέρουμε να ενδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε καμία προσωπική μας φιλοδοξία κι ούτε θα βρούμε τον ρόλο που θέλουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αυτό που κρίνεται στις εθνικές εκλογές είναι αν θα μπορέσουμε να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός ή θα μείνουμε καθηλωμένοι για πάντα στις συνειδήσεις του κόσμου ως κομπάρσοι και μικροί. Το μεγάλο σκαλοπάτι είναι τώρα και πρέπει να το ανέβουμε όλοι μαζί για να ανοίξουμε την πόρτα που θα μας δώσει πρόσβαση στα όνειρα του μέλλοντος».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

18 6

You may also like

Comments are closed.