ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος : Χωρίς κανένα φραγμό οι απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Πατρέων

xptwczjaza5ee8677ce8385

 

“Εάν δεν στηρίξεις το σπίτι αυτό θα πέσει να σε πλακώσει”, λέει μια λαϊκή παροιμία. Και το πράττει η «Σιδηρά Κυρία» του Κομμουνιστικού Συστήματος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, με την απόφασή της (αριθμ. Πρωτ: Γ/Π:80/1.6.2021) προχωρά σε απευθείας ανάθεση στην ενοικίαση καρεκλών, για τις ανάγκες του Κινητού Κινηματογράφου του Δήμου σε εταιρεία από τα «Πάτρια» εδάφη.

Με το ποσό των 10.416,00€ πλέον ΦΠΑ που θα πληρώσουν οι Δημότες, θα αγόραζε ο Δήμος πάνω από 500 καρέκλες για τις ανάγκες του.

Αντί αυτού επιλέχτηκε ακόμη μια φορά, στο πάρτι που έχει στηθεί στο Δήμο Πατρέων η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Σύνηθες τακτική της παρούσας Κομμουνιστικής Δημοτικής Αρχής Πελετίδη.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

 Πόσες καρέκλες ανά εκδήλωση θα εγκαταστήσει ο ανάδοχος από το Ρουπάκι Ηλείας;
 Ποια η τιμή ενοικίασης ανά καρέκλα και ημέρα διάθεσης; Γιατί δεν αναφέρεται στην απόφαση της Ανάθεσης;
 Υπήρξε αναζήτηση και προσφορά από την Πρόεδρο και σε άλλες εταιρείες της περιοχής;
 Γιατί ενώ για ανάλογες περιπτώσεις ενοικίασης καρεκλών από την υπόψη εταιρεία σε Δήμους το 2020, οι τιμές είναι πολύ μικρότερες από την συμφωνηθείσα με τον Δήμο Πατρέων;
 Υπάρχει κάτι μεμπτό και επιλήψιμο που χρήζει διερεύνησης;

Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Απευθείας Ανάθεσης,

Πιθανόν Ιδιωτικά “τρωκτικά” έχουν εισέλθει στα ταμεία του Δήμου με την ανοχή συνεργατών σας.

Διότι, σύμφωνα με τα παρακάτω έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια, η συγκεκριμένη εταιρεία το 2020 για έξι (6) εκδηλώσεις του Δήμου Πηνειού εισέπραξε το ποσό των 1.449,29€ (ΑΔΑ:ΨΒΩΡΟΚ4Χ-ΜΓΖ Χρηματικό ένταλμα). Αντίστοιχα και για άλλες τέσσερις (4) εκδηλώσεις 927,56€ (ΑΔΑ:ΩΛΧΟΚ4Χ-ΡΓΨ Χρηματικό ένταλμα). Δηλαδή περίπου στα 240€ ανά εκδήλωση.

Στην Πάτρα για εννέα (9) εκδηλώσεις του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου θα δαπανήσουμε πάνω από 10.000€;

Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε υπερασπιστή των «φτωχών» ιδιωτών εργολάβων, όταν στην αγορά για να ενοικιάσεις π.χ. μια καρέκλα για εκδήλωση το κόστος είναι πολύ μικρότερο.

You may also like

Comments are closed.

1301809 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Ζωντανά η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών

Ζείτε ζωντανά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών ...