ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νίκος Νικολόπουλος: ΝΑΥΑΓΗΣΕ ο διαγωνισμός για την Ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

Facebook
Twitter
ΝΑΥΠΗΓΕΙΤΑΙ απευθείας ανάθεση; Είναι γνωστό οι υποχρεώσεις των Δήμο από τη νομοθεσία, για την κάλυψη με Ναυαγοσώστες των πολυσύχναστων παραλιών.

Ως εκ’ τούτου ο κάθε Δήμος οφείλει, έγκαιρα να προχωρά στην διαδικασία ανάδειξη μειοδότη ή στην πρόσληψη του απαιτούμενο συμβασιούχου προσωπικού, με τις απαιτούμενες άδειες για την Ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών.

Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, για άλλη μια χρονιά καθυστέρησε χρονικά στην διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για την επάνδρωση των παραλιών με Ναυαγοσώστες.

Πιστεύουμε είναι εν’ γνώση τους και προσχεδιασμένο από την Δημοτική Αρχή, ώστε να οδηγηθεί εξ’ ανάγκης στην απευθείας ανάθεση.

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» και ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση-πρόταση στον Δήμαρχο για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο ίδιο έργο θεατές στην Φάμπρικα των απευθείας αναθέσεων του Δήμου Πατρέων.

Ø Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ξεκίνησε πολύ πιο πριν τον διαγωνισμό;

Ø Γιατί η Δημοτική Αρχή επιλέγει να γίνεται όμηρος ιδιωτικών συμφερόντων και δεν προχωρά στην αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού και στην πρόσληψη συμβασιούχων Ναυαγοσωστών;

Κύριε Δήμαρχε,

Ο πρόσφατος διαγωνισμός για ανάδειξη αναδόχου στην Ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου ΝΑΥΑΓΗΣΕ.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, είτε την αδυναμία κάλυψης των παραλιών από Ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου του 2021 που προβλέπει ο νόμος, είτε την κήρυξη του διαγωνισμού ως Άγονου και την απευθείας ανάθεση σε εταιρεία.

Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» πιστεύουμε ότι, η διαδικασία και ο χρόνος που απομένει, ώστε να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις του Δήμου ενόψει της νέας επαναπροκήρυξης είναι μικρός, σας καλούμε όπως φέρετε άμεσα το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να λάβουμε απόφαση, τόσο για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, όσο και τι θα πρέπει να πράττει ο Δήμος στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να είχε αγοράσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και να ζητούσε την κάλυψη των θέσεων στις παραλίες με συμβασιούχους πιστοποιημένους Ναυαγοσώστες.

Με αυτή την διαδικασία θα αποφεύγαμε ως Δήμος να γινόμαστε όμηροι Ιδιωτικών Εταιρειών και Συμφερόντων.

Εκτός και αν ο ρόλος μας είναι, να καταγγέλλουμε, αλλά στο πίσω μέρος των αποφάσεων να είναι η ευκαιρία που δίνει ο Καπιταλισμός να κερδίζουν οι Ιδιωτικές Εταιρείες και όχι οι Εργαζόμενοι.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ
ΠΑΤΡΑ

πρώην Υφυπουργός Εργασίας

 Ιδρυτικο μέλος κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού
Κόμματος Ελλάδος

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top