ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Συγκρότηση Δημοτικού Φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάτρα

nikolopoulos 873x432.jpg

Στο θέμα της δημιουργίας ενός Δημοτικού Φορέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πάτρα αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος και η παράταξη «Νέα Πάτρα», με αφορμή την συζήτηση του θέματος της λήξης σύμβασης με την εταιρία Ανακύκλωσης στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων στις 13/4/2022, έχει συμπεριληφθεί ως θέμα, η λήξη της σύμβασης με την εταιρεία Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ Α.Ε, στις 30.6.2022.

Η εταιρεία με τη λήξη της σύμβασης, προχωρά στη παραχώρηση όλου του Μηχανολογικού εξοπλισμού στο Δήμο Πατρέων δωρεάν, εφ’ όσον τον αποδεχτεί για την συνέχιση της ανακύκλωσης.

Ως Δημοτική Παράταξη «Νέα Πάτρα» είμαστε θετική στην αποδοχή του παραπάνω εξοπλισμού (Μπλε κάδοι, κ.α.) και καλούμε την Δημοτική Αρχή να αναλάβει ο Δήμος εξ’ ολοκλήρου τη διαδικασία της ανακύκλωσης στο Δήμο.

Προχωρώντας στον απαιτούμενο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των ανακυκλωμένων υλικών, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων και τη βελτίωση της ανακύκλωσης.

Δίνοντας έτσι και το παράδειγμα στους άλλους Δήμους στη χώρα, με την εφαρμογή στη πράξη των διαχρονικών εξαγγελιών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την ανακύκλωση.

Επιτέλους μετά από χρόνια ο Δήμος Πατρέων καλείται, αποτελεί και ευκαιρία, να εκμεταλλευτεί οικονομικά το «χρυσάφι», όπως ισχυρίζεται η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης», των στερεών αποβλήτων ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίησης στη διαχείρισης των απορριμμάτων μορφή ιδιωτικοποίησης».

You may also like

Comments are closed.