ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Εκλογές στον Ερυθρό Σταυρό με… Πατρινό ενδιαφέρον! Επανακάμπτει στην προεδρία ο Ν. Οικονομόπουλος;

oikonomopoulos
Στις 29 Μαΐου γίνονται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού για τα περιφερειακά τμήματα και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ). Το θέμα αποκτά και πατρινό ενδιαφέρον καθώς πυκνώνουν οι εκτιμήσεις πως ο πατρινός Ιατρός και πρώην Πρόεδρος του ΕΕΣ, Νίκος Οικονομόπουλος, βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής επανόδου.

Ο κ. Οικονομόπουλος με γραπτή του δήλωση στην «Πολιτεία» αναφέρει:

” Αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες,

received 735888413425578 1

 

Στις 29 Μαϊου γίνονται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων διοίκησης του Ερυθρού Σταυρού για τα περιφερειακά τμήματα και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ).

Αξίζει να σας υπενθυμίσω ότι οι προηγούμενες εκλογές του 2019 για το ΚΔΣ ακυρώθηκαν δικαστικά λόγω παρατυπιών στην εκλογική διαδικασία και ως εκ τούτου τα περισσότερα εκλεγμένα μέλη του ΚΔΣ είχαμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό να υποβάλλουμε σχεδόν άμεσα τις παραιτήσεις μας.

Όμως μια μικρή ομάδα και ο σημερινός πρόεδρος παρέμειναν και ανερυθρίαστα συνέχισαν να ασκούν διοίκηση για τρία ολόκληρα χρόνια με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις.

Με την τελευταία δικαστική απόφαση (τον Ιανουάριο του 2022) ήταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αιρετού και νόμιμου ΚΔΣ «το αργότερο εντός πέντε(5) μηνών» και, αφού εξήντλησαν σχεδόν και την τελευταία ημέρα, όρισαν τις εκλογές την «αποφράδα ημέρα» της 29ης Μαϊου.

Σε ότι με αφορά, είμαι Μαιευτήρας Χειρουργός  Γυναικολόγος, που καθημερινά παράγω ανθρωπιστικό έργο για πολλές τώρα δεκαετίες. Αλλά το κυριότερο, για 40 συνεχή χρόνια, είμαι εθελοντής Σαμαρείτης γιατρός, με προσφορά στον συνάνθρωπο. Δεν διακατέχομαι από εμμονές, αλλά από πάθος γι’ αυτό που αγαπάω και υπηρετώ τόσα χρόνια.

Εσείς με επιλέξατε να σας εκπροσωπήσω στο ΚΔΣ, το οποίο μου επεφύλαξε και την ιδιαίτερη τιμή να με εκλέξει Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και όλοι σας γνωρίζετε τόσο την πραξικοπηματική αποπομπή μου από τη Προεδρία, όσο και την προσπάθεια του σημερινού δοτού προέδρου να σπιλώσει την προσωπικότητά μου, με απίστευτες παρερμηνείες και δικαστικές επιθέσεις. Βέβαια προσέφυγα στη δικαιοσύνη για τις συκοφαντίες του και φυσικά δικαιώθηκα πανηγυρικά

Εγώ αποχώρησα από την προεδρία, βίαια και πραξικοπηματικά, αλλά με το κεφάλι ψηλά. Δεν πρόδωσα ποτέ τις αρχές μας & πολύ περισσότερο τους χιλιάδες εθελοντές και εθελόντριες.

Στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ, με την ψήφο σας να αποκαταστήσετε την νομιμότητα και το κύρος του ιστορικού σωματείου μας.

Έχουμε ηθικό χρέος και καθήκον να προστατέψουμε το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε μέλους να διαμορφώνει με τη συμμετοχή του και την γνήσια έκφραση της εκλογικής του επιλογής το παρόν αλλά και το μέλλον του Ε.Ε.Σ..

Αυτή την προοπτική θα υπηρετήσουμε αταλάντευτα, κάνοντας πράξη τη δική σας επιθυμία και επιταγή. Γι’ αυτό, αγαπητοί Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες, σας καλώ να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο για να διεκδικήσουμε ξανά την χαμένη Ερυθροσταυρική μας ταυτότητα “.

 

 

 

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...

Comments are closed.