ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΡΟΔΗΣ: O Πατρινός από το… πολικό Μπάφαλο περιγράφει στην “Πολιτεία” τον εφιάλτη με τον χιονιά!

Facebook
Twitter

Ανατριχιάζει η περιγραφή του Νίκου Ρόδη, από τη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας, για όσα έζησε στον «κυκλώνα – βόμβα» που έπληξε τις ΗΠΑ και το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Και ένας Πατρινός, μεταξύ των ελλήνων που ζουν στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που από τις 23 Δεκεμβρίου δέχτηκε την σφοδρότερη και ιστορικών διαστάσεων χιονοκαταιγίδα των ΗΠΑ, με έναν τραγικό απολογισμό νεκρών.

Ο Νίκος Ρόδης, από την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας, ζει με την οικογένεια του εκεί εδώ και δεκαετίες και διατηρεί εστιατόριο-χαμπουργκεράδικο, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα της περιοχής επειδή συνδυάζει αμερικανικές με ελληνικές γεύσεις.

9

Μιλήσαμε μαζί του μέσω ίντερνετ για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του, με τον ίδιο να περιγράφει ασύλληπτες σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από την χολιγουντιανή ταινία επιστημονικής φαντασίας «Μετά την Επόμενη Μέρα», με τους περισσότερους να αισθάνονται σα να έρχεται το τέλος του κόσμου.

 

«ΟΣΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ…»

ΝΙΚΟΣ ΡΟΔΗΣ

«Όσο κι αν περιγράψω, ό,τι και να σας πω, θα σας είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σας. Τόσους χειμώνες έχω ζήσει εδώ, χειμώνες άγριους, αλλά τέτοιο πράγμα ποτέ μου δεν βίωσα…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνοντας ότι υπήρξαν στιγμές που ήταν αδύνατο να κινηθεί κάποιος όχι μόνο επειδή είχε αποκλειστεί από το χιόνι αλλά κυρίως γιατί το κρύο ήταν τόσο και πρωτόγνωρα έντονο που οτιδήποτε προσπαθούσε να κάνει κάποιος – ή να φορέσει- στεκόταν αδύναμο για να το αντιμετωπίσει. Με το θερμόμετρο να έχει καταγράψει τις απολύτως πολικές θερμοκρασίες, της τάξης ακόμα και των -20 βαθμούς Κελσίου. «Μιλάμε για ένα εξωπραγματικό, εξωκοσμικό γεγονός», προσθέτει.

5

Και συμπληρώνει ότι η κατάσταση έγινε αμέσως επικίνδυνη ιδίως για όσους έχασαν το ρεύμα στο σπίτι τους εξαιτίας των δένδρων που έπεσαν κόβοντας τα καλώδια. «Δεν υπήρξε σκέψη για τη δουλειά, μόνο για την επιβίωση και την προστασία της οικογένειας μας, των παιδιών μας», περιγράφει ο κ. Ρόδης.

Επισημαίνοντας πως η ελληνική κοινότητα του Μπάφαλο, που αποτελείται με περισσότερες από 600 οικογένειες, είναι τόσο δεμένη που η έγνοια ήταν έκδηλη από την πρώτη στιγμή, με τα νέα ευτυχώς για τους ομογενείς να είναι θετικά αφού όλες οι οικογένειες έμειναν ασφαλείς.

10

 

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ

Και ενώ ο «κυκλώνας – βόμβα» χτυπούσε βρήκαν ορισμένοι επιτήδειοι την ευκαιρία για να προβούν σε πλιάτσικο και λεηλασίες καταστημάτων. «Αυτό ήταν το κύριο άγχος μας. Τι γίνεται στο μαγαζί, πώς είναι η κατάσταση», σχολιάζει ο Πατρινός εστιάτορας στο Μπάφαλο της Ν.Υ..

6

Και τον επιβεβαιώνουν τα αναρίθμητα ρεπορτάζ που επικεντρώνουν στις κλοπές που έλαβαν χώρα σε καταστήματα, αφού οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν τους άδειους δρόμους και έστω σε συνθήκες χιονοθύελλας σκέφτηκαν πώς να κλέψουν και όχι πώς να σωθούν οι ίδιοι. «Ευτυχώς στο δικό μου μαγαζί δεν συνέβη το παραμικρό», διευκρινίζει ο κ. Ρόδης.

 

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ

4

Στο Μπάφαλο το χιόνι ξεπέρασε το 1,30 μέτρα. Οι νεκροί είναι πάνω από 64 άνθρωποι στις πολιτείες που επλήγησαν από τον χιονιά και ειδικά στο Μπάφαλο όπου ο αριθμός νεκρών ήταν ο μεγαλύτερους. Με πολλούς πολίτες να είναι θαμμένοι κάτω από το χιόνι και να εκτυλίσσονται όλες τις προηγούμενες ημέρες σκηνές αληθινής αποκάλυψης. Οι κάτοικοι περιμένουν καρτερικά να ξεπεραστεί το δολοφονικό αυτό πολικό «χτύπημα» του καιρού.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top