ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νίκος Τζανάκος: Οι υποχρεώσεις της I.C.G. δεν τον άφησαν να είναι υποψήφιος στον Δήμο | Μετέβη στη Σλοβενία για τους Παγκόσμιους Αγώνες (ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η «Πολιτεία» για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ως προς το «γιατί» ο Νίκος Τζανάκος αποφάσισε να κλείσει τον «κύκλο» του στα Αυτοδιοικητικά.

Μια «μεγάλη» απόφαση, μετά τα τόσα χρόνια ενασχόλησης στον Δήμο της Πάτρας, προσφοράς από θέσεις ισχύος, ευρείας αποδοχής από μεγάλα τμήματα ψηφοφόρων, με προεκλογικές συγκεντρώσεις, ως απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, που σε όγκο θύμιζαν συγκεντρώσεις ολόκληρων παρατάξεων!

Ο λόγος, λοιπόν, που λειτούργησε ως ισχυρό «βαρόμετρο» μη καθόδου του σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, ήταν οι υποχρεώσεις του ως εκλεγμένο μέλος του Προεδρείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παιδικών Αγώνων – International Children’s Games (I.C.G.). Ο πρώτος και ο μόνος Έλληνας στο Προεδρείο, που μάλιστα εκλέχτηκε με ψήφο από τόσα κράτη!

Προ ημερών, βρέθηκε στο Regional Museum Celje της Σλοβενίας, με τον Πρόεδρο της ICG κ. Igor Topole, τον Γραμματέα κ. Hugh Waters  και το επίσης μέλος κ. Brane Črepinšek. Παρέδωσαν εκ μέρους του Σπαρτιάτη Γλύπτη,  κ. Δημοσθένη Τζανάκου, αντίγραφο της προτομής του ιδρυτή των Διεθνών Παιδικών Αγώνων (ICG) Metod Klemenc. Την προτομή, η οποία θα κοσμεί το Regional Museum Celje, στο τμήμα το οποίο είναι αφιερωμένο στην ιστορία των ICG, παρέλαβαν, ο διευθυντής του και παλιός διεθνής αθλητης κ. Stane Rozman και ο MNG Damir Zeric. Επίσης παρέδωσαν στο Μουσείο, σημαντικό αρχειακό υλικό, της περιόδου από το 1994 έως σήμερα, προσφορά του κου Σπύρου Παυλάκου.

tzanakos 1 1

Σημαντική στιγμή, η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ICG, με τον νέο Δήμαρχο της Celje κ. Matijas Covac και η πρόταση από τον Πρόεδρο κ. Igor Topole και τον Γραμματέα κ. Hugh Waters, να διοργανωθούν από το  Celje οι αγώνες της ICG το 2028, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 χρόνων αγώνων

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top