ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ν. ΤΖΑΝΑΚΟΣ | Μεταπτυχιακό στα 66! Που πήραν μόνο 25 στους 250 σπουδαστές

ΤΖΑΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ 1

 Η στόχευση δεν ήταν τυχαία αλλά σχετιζόμενη με το ότι ο πατρινός πρώην Αντιδήμαρχος αποτελεί εκλεγμένο Μέλος του Οργανισμού Διεθνών Παιδικών Αγώνων (I.C.G.).

Του Αχιλλέα Ροδίτη

«Τα κατάφερα: MSc Sports Management», έγραψε πριν από λίγες μόλις μέρες ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας της Πάτρας, νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα, η δική σου πόλη» και Συγγραφέας Νίκος Τζανάκος στο προσωπικό του λογαριασμό στο φέισμπουκ, γνωστοποιώντας την κατάκτηση ενός προσωπικού του «στοιχήματος». Ενός μορφωτικού άθλου τον οποίο πέτυχε μετά από πολλή έντονη, εντατική, πολύμηνη και ατομικά κοπιώδη προσπάθεια και μελέτη.

Όλα αυτά αφού κατόρθωσε να κατακτήσει, στην ηλικία μάλιστα των 66 προς 67 ετών, το Μεταπτυχιακό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο Αθλητικό Μάνατζμεντ ή, πιο επίσημα, στην «Αθλητική Διοίκηση – Διαχείριση». Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό από το ΕΑΠ, που παρέχεται υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ε. (Ολυμπιακής Επιτροπής).

Έναν τομέα τον οποίο ο ίδιος είχε στοχεύσει επί σκοπού που απορρέει από την επί χρόνια ενεργή ενασχόληση του με τον Διεθνή Αθλητισμό. Διότι όπως είναι ήδη γνωστό, ο Νίκος Τζανάκος είναι ο μόνος Έλληνας που είναι εκλεγμένο Μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων (I.C.G.).

«Ήταν για εμένα αφενός όνειρο ζωής, αφετέρου κάτι χρήσιμο. Ένα εργαλείο που το χρειαζόμουν σ’ όλη αυτή την ιερή διαδρομή που χρόνια τώρα έχω ξεκινήσει και συνεχίζω, για τους παιδικούς παγκόσμιους παιδικούς αγώνες και την προσπάθεια μου για ενεργό συμμετοχή σε αυτούς των περισσοτέρων δήμων της χώρας, μεταξύ αυτών, φυσικά, και της πόλης μας, της Πάτρας. Το Μεταπτυχιακό αυτό είναι πια το… εφόδιο – διαβατήριο μου για να συνεχίσω ακόμα πιο αποτελεσματικά και δυναμικά τη συμμετοχή μου στον Παγκόσμιο Οργανισμό», δήλωσε ο κ. Τζανάκος στην «Πολιτεία».

ΤΖΑΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ 2

 

ΠΤΥΧΙΟ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ… 25/250 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ!

Το πιο εντυπωσιακό όμως σε αυτή του την επιτυχία, είναι ότι η άφιξη στο τέρμα της σπουδαστικής αυτής διαδρομής δεν ήταν δεδομένη. Αντιθέτως ήταν δύσκολη και αμφίβολη για κάθε σπουδαστή. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι… δεν πήραν όλοι οι σπουδαστές το πτυχίο. Το κέρδισαν με την αξία τους μόνο… 25 στους 250 σπουδαστές!

Με άλλα λόγια, ο πρώην Αντιδήμαρχος δεν πήρε απλά ένα πτυχίο, αλλά σε μια ηλικία που θεωρείται δύσκολη κυρίως από άποψη ελεύθερου χρόνου και υποχρεώσεων, (σύζυγος και πατέρας δύο μεγάλων παιδιών), πέτυχε αυτό που για πολλούς φαντάζει ακατόρθωτο.

 

ΑΠΟΜΩΝΟΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ

284227416 2214040185431807 6483751889024680110 n

 

Και η «Πολιτεία» κάνοντας ρεπορτάζ για την προετοιμασία του εν όψει των τελειωτικών εξετάσεων στην Εξεταστική περίοδο, ανακάλυψε ότι ο ίδιος αποτραβήχτηκε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας του και απομονώθηκε, για βδομάδες ολόκληρες, στο πατρικό του σπίτι στο χωριό καταγωγής του, λίγο έξω απ’ την Σπάρτη, προκειμένου να διαβάζει ολημερίς κι ολονυχτίς!

Όπως μάθαμε, δεν άφηνε να τον ενοχλεί κανείς. Ήταν πολλές ώρες πάνω απ’ τα βιβλία και μελετούσε αδιάκοπα. Και με τον τρόπο αυτό πέτυχε να γράψει αποσπώντας τις καλύτερες βαθμολογίες.

Ο ίδιος βέβαια θα πει σχολιάζοντας: «Ήταν δύσκολο, χρειάστηκε πολλά  ξενύχτια, επιμονή και πείσμα, αλλά άξιζε τον κόπο. Ήταν ένα όμορφο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξίδι, που κράτησε τα τελευταία δύο χρόνια και αισίως έφτασε στο τέλος του».

Ενώ δεν θα παραλείψει να απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ», «τόσο στους άξιους καθηγητές  του ΕΑΠ, όσο στην καταπληκτική ομάδα των συμφοιτητών μου, ενεργών ανθρώπων του Αθλητισμού με τους οποίους συνεργαστήκαμε και συνταξιδέψαμε δυο χρόνια και οι οποίοι είμαι βέβαιος πως θα διαπρέψουν τα επόμενα  χρόνια στην Αθλητική Διοίκηση-Διαχείριση, ως επαγγελματίες του χώρου. Τα συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στη Διοίκηση του ΕΑΠ, όσο και στην Ε.Ο.Ε.,  για την τόσο επιτυχημένη αλλά και ουσιαστική, για τα εθνικά αλλά και διεθνή αθλητικά δρώμενα, συνεργασία».

 

ΣΤΟΧΟΣ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ I.C.G.;

Με τον Γραμματέα Αθλητισμού του Ισραήλ και μέλος ΔΣ της ICG Avi Benbenisti

Με τον Σλοβένο Αντιπρόεδρο και επόμενο Πρόεδρο των ICG , Igor Topole

Αν και ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε μια τέτοια προοπτική, εύλογο όμως ήταν να το σκεφτούμε εμείς. Ότι με διαβατήριο το Μεταπτυχιακό ίσως να ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις του συμπολίτη μας στον Οργανισμό Διεθνών Παιδικών Αγώνων της I.C.G., έναν οργανισμό που διοργανώνει ανά τον κόσμο παιδικούς αγώνες αντίστοιχους των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά σε εφηβική ηλικία.

 

You may also like

Comments are closed.

BS 19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Αναρίθμητα τραγελαφικά περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων που σχετίζονται με την ...