ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νίκος Τζανάκος: Η Δημοτική επιμένει για το “Πράσινο Σημείο”

Facebook
Twitter
Σε ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάτρα, η δική μας πόλη” κ. Νίκος Τζανάκος, παρεμβαίνει στο θέμα κατασκευής “Πράσινου Σημείου” τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή επιμένει στην κατασκευή στη θέση Παλουργιά της Παραλίας, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με την υπ’ αριθμόν 304, 22α συνεδρίαση του της 18 Νοεμβρίου 2022, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία, την ανάκληση της υπ’ αριθ. 192 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, της 14ης συνεδρίασης, στις 19 Ιουλίου 2021, που αφορούσε το ονομαζόμενο παραπλανητικά «Κεντρικό Πράσινο Σημείο του Δήμου Πατρέων στη θέση «ΠΑΛΟΥΡΓΙΑ» του πρώην Δήμου Παραλίας, ενώ συγχρόνως ενέκρινε απόφαση περί της διαδικασίας καθορισμού θέσεων χωροθέτησης Πράσινων Σημείων, όπως ορίζεται από τους σχετικούς νόμους και διατάξεις και από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου.
Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε αφού το Δημοτικό Συμβούλιο διαπίστωσε, αφενός πως προκύπτουν θέματα νομιμότητας για τη συγκεκριμένη απόφαση του 2021, η οποία πάσχει και πρέπει να ανακληθεί και αφετέρου μια σειρά παραλείψεων και παρατυπιών και των διοικητικών και άλλων πράξεων, οι οποίες έχουν προηγηθεί και ακολουθήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. .
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να αναπροσαρμόσει στη βάση των παραπάνω αποφάσεων, το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ 2022), το οποίο έχει καταθέσει για διαβούλευση. Δεν το έκανε παρότι έχει περάσει ένας μήνας!
Αύριο όπως μας ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή λήγει η προθεσμία για διαβούλευση με τις παρατάξεις, από τις οποίες έχει ζητηθεί να κατατεθούν παρατηρήσεις-προτάσεις.

Εξακολουθεί να εμμένει πεισματικά, συμπεριλαμβάνοντας στην προς ψήφιση μελέτη-σχέδιο, την δική της ‘εξωθεσμική’ πια απόφαση, για κατασκευή Πράσινου Σημείου στη θέση ΠΑΛΟΥΡΓΙΑ.

Ήταν υποχρεωμένη να το έχει κάνει ήδη, αφού πρόκειται για απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντίθετα αναλύει με επιμονή που προβληματίζει, σε 4 σελίδες (88-89-90-91) την ‘απόφασή’ της, για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου στο Δήμο Παραλίας, στη θέση ΠΑΛΟΥΡΓΙΑ και σημειώνει πως προχωρά τις διαδικασίες για την κατασκευή του. Συγχρόνως σε άλλες σελίδες του ΤΣΔΑ, αναλύει και στηρίζει τον όλο σχεδιασμό για τα Πράσινα Σημεία, τις Γωνίες Ανακύκλωσης, τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων, την Εκπαίδευση, κλπ πάνω σε αυτό το Πράσινο Σημείο.

Όφειλε να είχε προχωρήσει σε αναθεώρηση του σχεδιασμού.

 

Καλείται η Δημοτική Αρχή:

1) Να αναπροσαρμόσει άμεσα το ΤΣΔΑ στην βάση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Να προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό Πράσινων Σημείων όπως ορίζουν οι Νόμοι και το ΤΣΔΑ.

3) Να αποστείλει άμεσα στα αρμόδια υπουργεία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

4) Να μην εισάγει το νέο ΤΣΔΑ στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, χρησιμοποιώντας την περίφημη τροπολογία του Θεοδωρικάκου, η οποία όπως είναι γνωστό, έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως αντισυνταγματική.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν θα τολμήσει να αντικαταστήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, το Τοπικό Συμβούλιο της Παραλίας και την Κοινωνία, με την ψήφιση ενός τόσο σοβαρού θέματος, του ΤΣΔΑ, από 7 (επτά) δικούς της Συμβούλους, λειτουργώντας όχι μόνο αντιθεσμικά αλλά και αντισυνταγματικά.

Σημ. Συνημμένη ενδεικτικά η 89 σελίδα του ΤΣΔΑ:

ΕΠΙΜΟΝΗ Β ΤΣΔΑ 2022

 

Νίκος Τζανάκος
Πάτρα η δική μας πόλη

logo παράταξης 1business card b

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top