ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Ν. Τζανάκος προωθεί μέσω I.C.G. την ιδέα της “Ολυμπιακής Περιφέρειας”

Facebook
Twitter

 Σε απόλυτη ευθυγράμμιση ο πατρινός αιρετός με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει επισήμως «Ολυμπιακή Περιφέρεια»

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

H «αναρρίχηση» του Πατρινού αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης, Νίκου Τζανάκου, στις υψηλότερες βαθμίδες της Διεθνούς Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων (I.C.G.), μέσα από την πρόσφατη εκλογή του στο Προεδρείο της παγκόσμιας οργάνωσης, «ανοίγει» τον δρόμο προς ενίσχυση της προσπάθειας που έχει ήδη κοινοποιηθεί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ώστε η περιοχή μας να μετονομαστεί σε «Περιφέρεια Ολυμπιακής Γης» ή «Ολυμπιακή Περιφέρεια».

Θυμίζουμε ότι το αίτημα της Π.Δ.Ε. κατατέθηκε, με τον πλέον επίσημο τρόπο, στη διάρκεια του 1ου Συνεδρίου για τον Αθλητισμό που διεξήχθη στην Πάτρα τον περασμένο Απρίλιο και ακολούθως κατατέθηκε και τυπικά με ειδικό έγγραφο προς την Κυβέρνηση, ενώ για την μετονομασία ο κ. Φαρμάκης είναι ήδη σε φάση διαβούλευσης. Επίσης ως «Ολυμπιακή Γη» και «Olympian Land» τιτλοφορήθηκε η φετινή τουριστική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας.

Πώς όμως «δένουν» τα παραπάνω με την περίπτωση του κ. Τζανάκου;

Απλούστατα, η προσπάθεια μετονομασίας της Δυτικής Ελλάδας σε Ολυμπιακή Γη, όχι απλώς τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αλλά η διοργάνωση Παγκόσμιων Αθλητικών Αγώνων με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και με χαρακτηρισμό τους ως «Αθλητικοί Αγώνες στην Ολυμπιακή Γη», αποτελεί ένα προσωπικό του όραμα που ως απλό μέλος της I.C.G. προσπαθούσε να μεταλαμπαδεύσει στους ξένους ομολόγους του, και στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αθήνα, από το 2019. Επιδιώκοντας παράλληλα να βρει υποστηρικτές και σε επίπεδο τοπικών φορέων.

Το τελευταίο «έδεσε» για τα καλά με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Και τώρα που πλέον ο ίδιος συμμετέχει στο 7μελες Προεδρείο της I.C.G., αποκτά μεγαλύτερες δυνατότητες για να προωθήσει την ιδέα και να δρομολογήσει την υποστήριξη της μετονομασίας της Δυτικής Ελλάδας, από όλα τα κράτη – μέλη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων (που διοργανώνει αθλητικούς αγώνες στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά με συμμετοχή αθλητών εφηβικής ηλικίας). Με άλλα λόγια, η όλη προσπάθεια για μετονομασία μπορεί να γιγαντωθεί, βρίσκοντας ένθερμους υποστηρικτές και εκτός συνόρων. Και μάλιστα, ανθρώπους οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι.

 

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Ν. Τζανάκος

 

Μιλώντας για το θέμα ο κ. Τζανάκος, υποστήριξε στην «Πολιτεία»:  «Πριν από τις εκλογές στο Coventry είχα έρθει σε μια πρώτη επαφή με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και με τους Δήμους της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ήλιδας και των Καλαβρύτων (λόγω του χιονοδρομικού κέντρου) προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες της I.C.G., (θερινοί ή χειμερινοί) να πραγματοποιηθούν στην πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χιλιάδες παιδιά από δεκάδες πόλεις και χώρες του κόσμου, σε ένα παγκόσμιο συναπάντημα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΓΗ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες αθλητές θα γίνουν, για δεκαετίες ολόκληρες στο μέλλον, οι καλύτεροι πρεσβευτές του Ολυμπιακού Ιδεώδους». Και καταλήγει: «Υπάρχει κάτι πιο δυνατό ως πρόταση το οποίο να είναι εφικτό και να δένει με την γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ιδού πως μπορώ να φανώ ωφέλιμος. Ελπίζοντας η πρόταση μου να μην ‘ενοχλήσει’ κάποιους για λόγους ιδιοτέλειας».

 

Δ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ»

Δημ. Νικολακόπουλος

 

«Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία μετονομασίας είναι ένα τεράστιο αξιακό ζήτημα, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, την γη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δηλώνει από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος. Τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι που θα αποτελέσει την κορωνίδα της ευρύτερης προσπάθειας για την πολύπλευρη και σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης της περιοχής μας. Προσθέτει ότι οι προσπάθειες και του κου Τζανάκου «είναι προς τη θετική κατεύθυνση» και σε πλήρη σύμπλευση με την Περιφέρεια μας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη «ο οποίος έχει βάλει σε διαβούλευση το θέμα της μετονομασίας και ήδη κινείται αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top