ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: Απόψε κληρώνει για Μοίραλη – Γιανναδάκη

moiralis giannadakis pasok
Σήμερα Δευτέρα 20/6/2022 στις 8 το βράδυ, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα μετά τις εκλογές της 8ης Μαΐου που ανέδειξαν τη νέα 15μελή.

Από την εκλογική διαδικασία ξεχώρισαν με σειρά κατάταξης στη σταυροδοσία οι Νίκος Μοίραλης, Σταυρούλα Παναγοπούλου- Νικολάου, Γερασημάκης Παναγόπουλος, Αθανάσιος Γιανναδάκης, Αντώνης Κόλλιας, Γεράσιμος Φεσσιάν, Ηλίας Ζάκας, Ασημίνα Ταγκαλάκη- Ντούλια, Ιωάννα Καράπαπα, Αριστείδης Καραμάνος, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Γεωργία Μητρογιάννη, Κώστας Πετρόπουλος, Ευφροσύνη Βόγλη.
Θυμίζουμε πως αυτή η 15άδα φερόταν να είναι χωρισμένη σε 7 μέλη με την πλευρά Μοίραλη, 7 με την πλευρά Γιανναδάκη, και τη Σταυρούλα Παναγοπούλου-Νικολάου να αποτελεί μήλον της Εριδος, καθώς η δική της ψήφος θεωρούνταν πως θα ήταν αυτή που θα έκρινε το τελικό αποτέλεσμα για τη θέση του γραμματέα, για την οποία είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους οι Ν. Μοίραλης και Θ. Γιανναδάκης.

Από την κεντρική διοίκηση του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε προτιμότερο οι νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα να συνεδριάσουν μετά το συνέδριο του κόμματος, ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των υποψηφίων κάθε νομού, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σε πολλές περιπτώσεις, οι υπόγειες διεργασίες για την τελική επικράτηση ήταν έντονες και υπήρχε κίνδυνο να «χαλάσει» το κλίμα ενότητας και αντεπίθεσης που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες.

Την περασμένη Πέμπτη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα έφτασε η εγκύκλιος από την Χαριλάου Τρικούπη που έδινε το πράσινο φως για τη συγκρότηση της νέας Επιτροπής. Ο Ν. Μοίραλης ως πρώτος σε σταυρούς συγκάλεσε τη Νομαρχιακή Επιτροπή για την πρώτη της συνεδρίαση

Στη διαδικασία συγκρότησης αναμένεται να εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών ο νέος Γραμματέας, αναπληρωτής Γραμματέας αλλά και θεματικοί υπεύθυνοι (ΜΜΕ, Επικοινωνίας και Οργανωτικού).

Αρχικός στόχος, ο οποίος ορίζεται από τη σχετική αλληλογραφία που στάλθηκε από την Χαριλάου Τρικούπη, είναι να καταστεί σε πρώτη φάση σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και η «αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης είναι γεγονός».

You may also like

Comments are closed.