του Αχιλλέα Ροδίτη
Οι ταξιτζήδες, ως επαγγελματίες οδηγοί, διά στόματος προέδρου τους Γιώργου Σίδερη κρατούν επιφυλάξεις για το πώς θα εξελιχθεί η κίνηση στην παραλιακή μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, στη διασταύρωση των Ηρ. Πολυτεχνείου – Όθωνος Αμαλίας και Νόρμαν.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ…:
Αρχικά, επιβεβαιώνεται η «Πολιτεία» που πριν λίγες μέρες έγραψε για την επικείμενη μεταφορά της αφετηρίας των αστικών λεωφορείων, από την Όθωνος Αμαλίας που είναι σήμερα, (στο τμήμα μεταξύ Νόρμαν και Καρόλου), στον χώρο του Σταθμού Υποδοχής «Π. Κανελλόπουλος».
Η μεταφορά των λεωφορείων κρίθηκε καταλληλότερο να γίνει εκεί και όχι στην Τερψιθέα και στο ύψος του ΟΠΑΘΑ, ώστε οι διακινούμενοι επιβάτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ και λοιποί πολίτες να μην απαιτείται να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις για να χρησιμοποιήσουν την αστική συγκοινωνία για να τη μετακίνησή τους στην πόλη.
Στη θέση της σημερινής αφετηρίας, επί της Όθωνος Αμαλίας, θα μεταφερθούν τα ΤΑΞΙ που θα κάνουν πιάτσα για να μετακινούν τους ταξιδιώτες. Ενώ στον Σταθμό Υποδοχής θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα υπεραστικά λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κεφαλληνίας αλλά και Αιτωλοακαρνανίας.
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ… ΧΑΟΣ
Μ’ άλλα λόγια όλη αυτή η έκταση θα μεταμορφωθεί σ’ ένα νευραλγικό κομμάτι της πόλης όπου θα κληθούν να συνυπάρξουν: υπεραστικά ΚΤΕΛ τριών περιοχών, (Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Αιτωλοακαρνανίας), αστικό ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, διερχόμενο τρένο, ποδηλάτες κι ένας τεράστιος όγκος ΙΧ οχημάτων προερχόμενων από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, (Ηρώων Πολυτεχνείου και Νόρμαν).
Όλο αυτό, κατά τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Πάτρας, Γιώργο Σίδερη, (φωτο), αποτελεί “μίγμα” που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εκτίμηση ότι το κυκλοφοριακό στην παραλιακή θα είναι πρωτόγνωρο!
Αυτός άλλωστε ήταν κι ο λόγος για τον οποίο το σωματείο κατέφυγε προ ημερών στην πρόταση με έγγραφο προς τη Δημοτική Αρχή, για την εξέταση του ενδεχόμενου να ξηλωθεί ο ποδηλατόδρομος της Όθωνος Αμαλίας. Κάτι που όμως η αρμόδια Αντιδημαρχία από την πλευρά της δεν αποδέχεται ούτε προς διαπραγμάτευση, με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μελά να δηλώνει ότι: “ο ποδηλατόδρομος θα μείνει και αντίθετα θα επεκταθεί με εργασίες που θα ξεκινήσουν σύντομα και θα τον συνδέσουν με το ιστορικό κέντρο της πόλης μέσω Αράτου, Αγ. Νικολάου και Κανάρη.