ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο – ”ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”: Αναπληρώθηκε το 1/6 των νοσηλευτών!

nosokomeio agios andreas
Τα πόστα που έμειναν κενά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν καλύφθηκαν, ενώ και στις περιπτώσεις αναπλήρωσης, οι νέοι εργαζόμενοι… τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω απειρίας.

Απόλυτη κατάσταση μπάχαλου στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Πάτρας μετά την εφαρμογή της ποινής αναστολής εργασίας σε βάρος όσων εργαζομένων δεν εμβολιάστηκαν.

Τα πόστα που έμειναν κενά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν καλύφθηκαν, ενώ και στις περιπτώσεις αναπλήρωσης, οι νέοι εργαζόμενοι… τρέχουν και δεν φτάνουν λόγω απειρίας.

Στην περίπτωση του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας και με όσα δήλωσε στην «Πολιτεία» ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Ιπποκράτης», Κώστας Πετρόπουλος, από τις συνολικά 132 κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της αναστολής εργασίας μόνο οι 22 καλύφθηκαν!

«Παρότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας διαβεβαίωναν ότι θα προχωρούσαν σε αναστολές εργασίας έχοντας… έτοιμο σχέδιο για την αναπλήρωση, ώστε να μην παρουσιαστεί δυσλειτουργία στο σύστημα», σχολιάζει ο συνδικαλιστής.

«Αντ’ αυτού», συνεχίζει, «βλέπουμε ότι μετά από 50 σχεδόν ημέρες, το πρόβλημα παραμένει στις μεγαλύτερες του διαστάσεις και τα κενά εξακολουθούν να είναι ακάλυπτα, γεγονός που, όπως καταλαβαίνετε προκαλεί δικαιολογημένες απορίες, αντιδράσεις και αγανάκτηση τόσο σε εμάς, όσο και στους ίδιους τους ασθενείς».

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο από τα παραπάνω κενά όλα αφορούν στο νοσηλευτικό τμήμα! Γεγονός που σημαίνει ότι η έλλειψη εργαζομένων ουσιαστικά «αγγίζει» τους ίδιους τους ασθενείς!

ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Τα παραπάνω έχουν οδηγήσει στα όρια αντοχής τους υπόλοιπους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται νυχθημερόν, με ολοήμερες ή ολονύκτιες βάρδιες, χωρίς ρεπό και ξεκούραση. Επίσης κάνουν βάρδιες χωρίς βοηθούς, επωμιζόμενοι όλες τις ευθύνες μόνοι τους. «Μιλάμε για ένα έλλειμμα που υπερεντατικοποιεί επικίνδυνα την εργασία των συναδέλφων μας», σημειώνει ο κ. Πετρόπουλος.


ΒΡΑΧΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΡΙΑ

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε φάση έξαρσης της πανδημίας. Ενώ επιπρόσθετο πρόβλημα αφορά ακόμα και όσους συμβασιούχους αναπλήρωσαν εργαζόμενους σε αναστολή. «Μιλάμε για άτομα χωρίς την εμπειρία των συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή.

Άρα στην πράξη, τα όσα παρέχουν οι 22 συμβασιούχοι δεν αντιστοιχούν στις υπηρεσίες των 22 συναδέλφων που αναπλήρωσαν», επισημαίνει ο συνδικαλιστής. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση προϊσταμένης σε κλινική που μας είπε: «Όσο υπήρχαν τα κενά ήταν καλύτερα.

Τώρα με τους καινούργιους φοβάμαι να τους αφήσω μόνους γιατί δεν έχουν εμπειρία. Δεν θα πάρω στο λαιμό μου κανέναν ασθενή»!

You may also like

Comments are closed.