ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κόντρα Διοικητή – Σωματείου Εργαζομένων, μετά το δημοσίευμα της “Πολιτείας” για παραιτήσεις Ιατρών!

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη – 

Σάλος από την αποκάλυψη της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” χθες για τις σωρηδόν παραιτήσεις ιατρών από το Ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας, με φόντο τις αφόρητες συνθήκες εργασίας αλλά και το δέλεαρ του ιδιωτικού τομέα Υγείας στον οποίο προτιμούν να καταφύγουν πολλοί ιατροί προκειμένου να απαλλαγούν από την πρωτόγνωρη πίεση άσκησης καθηκόντων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας έκανε λόγο για συνολικά 7 παραιτήσεις ιατρών σε χρονικό διάστημα 3 ημερών, την προηγούμενη εβδομάδα.

(Το σχετικό δημοσίευμα):

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ 19 07 21 005

(Η ανάρτηση στο politeianews.gr : Πάτρα: Άλλες επτά παραιτήσεις γιατρών στον «Άγιο Ανδρέα» – Πυρά από το Δ. Κωστακιώτη – ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (politeianews.gr) )

 

Διευκρινίσεις από τον Διοικητή

Η συνέχεια δόθηκε όταν ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, απάντησε σχετικά με το δημοσίευμα στο flamis.gr , σπεύδοντας να δώσει διευκρινίσεις και λέγοντας πως: οι παραιτήσεις είναι 4 και όχι 7 και ότι οι 2 αφορούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση (Δείτε αναλυτικά την απάντηση εδώ: Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”: Μπαράζ παραιτήσεων ακτινολόγων – flamis.gr

…Βέβαια δεν περιλαμβάνει τις 3 παραιτήσεις που υποβλήθηκαν πιο πρόσφατα και δεν έφθασαν ακόμα για υπογραφή στα χέρια του (άρα 7 σύνολο), ούτε διευκρινίζει ότι οι πρόωρα συνταξιοδοτηθέντες τα βρόντηξαν για να πάνε στον ιδιωτικό τομέα, όπως έπραξαν και οι άλλοι δύο νεότεροι συνάδελφοί τους…

 

Η απάντηση του “Ιπποκράτη”

Όπως και να ‘χει, στους ισχυρισμούς του κ. Θεοδωρόπουλου έσπευσε να απαντήσει χθες αλλά και σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος στο σωματείο “Ιπποκράτης” Κώστας Πετρόπουλος ο οποίος επιβεβαιώνει απολύτως τα στοιχεία του ρεπορτάζ της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” και επεκτείνεται κάνοντας εκτενή αναφορά στα διαδραματιζόμενα εντός του νοσοκομείου από άποψη συνθηκών εργασίας. Στην επίμαχη ανακοίνωση αναφέρεται:

” Οι πρωτόγνωρες για τον χώρο μας παραιτήσεις των 7 Ιατρών του ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ μέσα σε ελάχιστες ημέρες, δεν είναι παραιτήσεις συνταξιοδότησης ούτε προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, είναι παραιτήσεις λόγω των καταστάσεων που δημιουργήθηκαν στον χώρο του ακτινολογικού το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένες συμπεριφορές και πρακτικές, αλλά και οι συνθήκες εργασίας, ήταν εκείνα τα δεδομένα που με πίκρα οδήγησαν έμπειρα και αξιόλογα στελέχη του χώρου μας, άλλα σε πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προς αναζήτηση νέας εργασίας.

Μιλάμε για ένα σοβαρότατο πλήγμα, που σαφώς αποδυναμώνει και υποβαθμίζει το Νοσοκομείο και τις σχετικές δημόσιες παροχές υγείας, που δεν ξέρουμε αν ήταν ενορχηστρωμένο, σίγουρα όμως και σαφώς θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Στην δύσκολη περίοδο που περνάμε δεν είναι για να αναζητήσουμε ευθύνες που σαφώς υπάρχουν και που είναι γνωστές σε όλους μας. Για εμάς εκείνο που προέχει είναι να βγούμε απ’ αυτό το αδιέξοδο το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι αδιανόητο σε μια περίοδο όπου έχουμε πλούσιο εξοπλισμό και νέες δυνατότητες, να μην μπορούμε να τα προσφέρουμε λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται.

Έτσι λοιπόν, επειδή δεν μπορούμε να στηριχτούμε στις οποίες δάνειες δυνάμεις, ούτε στις όποιες προσλήψεις δρομολογηθούν που σαφώς είναι χρονοβόρες.

Εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα προσέγγιση όλων αυτών που με πίκρα αποχώρησαν για την επαναφορά τους και βεβαίως άμεσα η δρομολόγηση προσλήψεων και ει δυνατόν κάποιων με συνοπτικές διαδικασίες λόγω της πανδημίας και βεβαίως πλαίσιο και κανόνες λειτουργίας αυτών των τμημάτων, όπως πρέπει και αρμόζει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και όλα αυτά άμεσα, χθες και όχι αύριο “.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top