ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

SOS για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Facebook
Twitter
Αίσθηση από τη δημόσια καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου αναφορικά με τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Σε δήλωση του κάνει λόγο για SOS από κατοίκους και εργαζόμενους, ενώ καταγγέλλει ότι δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί!

Παράλληλα τονίζεται ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν είναι σε θέση να κάνουν ούτε καν διασωλήνωση ασθενούς και ότι 25 νεφροπαθείς περιμένουν σε αναμονή για αιμοκάθαρση!

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του κ. Γιαννάκου αναφέρεται:

” Είναι πολύ επικίνδυνη για τους 50.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής τριφυλλίας και τους χιλιάδες παραθεριστές η απαξίωση του νοσοκομείου ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Κινδυνεύει η ζωή ασθενών και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

..Προσελήφθη ακτινολόγος ιατρός και μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπηρετεί μόνο ένας ακτινολόγος ιατρός ο οποίος το μήνα Ιούνιο καλύπτει με εφημερείες μόνο 8 ημέρες το Νοσοκομείο.

Τι θα γίνει τις άλλες 22 ημέρες εαν χρειασθεί διάγνωση σε έκτακτο περιστατικό ή νοσηλευόμενο ασθενή;

….Υπηρετούν δύο παιδίατροι οι οποίοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας το καλύπτουν μόνο 8 ημέρες το μήνα και αυτές με εφημερείες ετοιμότητας ή μικτές εως 9 το βράδυ. Η κλινική δεν μπορεί να νοσηλεύσει παιδάκια και είναι άδεια.

… Αναισθησιολόγος υπηρετεί ένας.

Καλύπτει 10 ημέρες το μήνα το Νοσοκομείο. Εαν χρειασθεί έκτακτο περιστατικό, διασωλήνωση ή χειρουργείο αδυνατεί να αντιμετωπισθεί.
Λόγω έλλειψης παιδιάτρων και αναισθησιολόγων δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί στο νοσοκομείο, παρ ότι υπάρχει γυναικολόγος.

Η παθολογική κλινική 10 ημέρες το μήνα δεν καλύπτεται από παθολόγο ειδικευμένο. Υπηρετούν μόνο 2.

…..Τα ΤΕΠ καλύπτονται με αγροτικούς ιατρούς.

…. Στη μονάδα τεχνικού νεφρού υπηρετεί ένας γιατρός με αποτέλεσμα να λειτουργεί τρείς ημέρες την εβδομάδα. Τις εφημερείες καλύπτει και ένας γενικός ιατρός.Υπάρχουν 25 νεφροπαθείς στην αναμονή για αιμοκάθαρση.

… Υπάρχει μόνο ένας καρδιολόγος και καλύπτει το νοσοκομείο 10 ημέρες το μήνα. Τις υπόλοιπες 20 ημέρες το μήνα κινδυνεύουν τα έκτακτα σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά.

Απλήρωτο τρείς μήνες το επικουρικό προσωπικό. Και μη χειρότερα. Το Σωματείο εργαζομένων σνέλαβε πρωτοβουλίες και ενημερώνει τους φορείς. Για άλλη μια φορά. Δεν πέρνουν χαμπάρι όμως!!!!!!!! “.

Μιχάλης Γιαννάκος – Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top