ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Πύργου: Πότε θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου για την Παθολογική Κλινική;

nosokomeio pyrgos
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας: 

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου εξακολουθεί να λειτουργεί κάτω από τα όρια ασφαλείας, τόσο για τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Μπαίνουμε αισίως στον τρίτο μήνα που η κλινική καλείται να λειτουργήσει με έναν μόνο παθολόγο και συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς μετακινήσεων με εντέλλεσθαι παθολόγων από δομές άλλων δομών, κυρίως νοσοκομείων της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε την δημόσια προσωπική δέσμευση του κου Καρβέλη στις 10/05/21, στα πλαίσια σύσκεψης μετά από κινητοποίηση των συναδέλφων παθολόγων, της Ε.Ι.Ν.Α, Ένωσης Νοσοκ., Γιατρών Πύργου, Ο.Ε.Ν.Γ.Ε, Ι.Σ.Π και άλλων φορέων ότι όχι μόνο θα επιτάχυνε τις διαδικασίες προκήρυξης πέντε μόνιμων θέσεων επιμελητών Α’ παθολογίας για το Νοσοκομείο Πύργου, αλλά θα ζητούσε και τον χαρακτηρισμό του ως άγονο προκειμένου να δοθούν επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωσή του.

Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει αρκετές επισκέψεις και σχετικές αόριστες εξαγγελίες για επίλυση του ζητήματος τόσο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Κωτσιόπουλο, όσο και – πιο πρόσφατα – του κου Κοντοζαμάνη, στην ίδια κατεύθυνση με την παραπάνω.Ο χρόνος όμως πιέζει και δεν επιτρέπει άλλες κωλυσιεργίες.  Είναι ανεπίτρεπτο και ανεύθυνο ένας ολόκληρος νομός για τρίτο συνεχόμενο μήνα να παραμένει στον αέρα χωρίς παθολογική κλινική, όταν μάλιστα αναμένεται αύξηση της προσέλευσης λόγω τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα τα νοσοκομεία της Πάτρας να στερούνται παθολόγων όταν προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να επανέλθουν στην πρότερη φυσιολογική λειτουργία τους

Πότε ακριβώς θα προκηρυχθούν οι 5 θέσεις;

Πότε ακριβώς θα χαρακτηριστεί άγονο το νοσοκομείο Πύργου;

Απαιτούμε δημόσιες γραπτές δεσμεύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από τον κο Κοντοζαμάνη.

Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.

You may also like

Comments are closed.