ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο Ρίου: «Έσπειρε» πανικό άτομο που είχε καταπιεί… ακουαφόρτε!

Rio
Τα περιστατικά σοκάρουν! Και αποδεικνύουν πόσο εύκολο είναι να υπάρξει «διαφυγή» του κορωνοϊού μέσα στα Νοσοκομεία! Εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου Ρίου, βράδυ της Τετάρτης. Φθάνει περιστατικό από το Μεσολόγγι. Τους ενημερώνουν ότι έχει καταπιεί «ακουαφόρτε»! «Συναγερμός»!

Η επικοινωνία με το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι δύσκολη (όπως μας ενημέρωσαν) καθώς… οι εργαζόμενοι στο τηλεφωνικό κέντρο είναι ανεμβολίαστοι και έχουν βγει σε αναστολή (απίστευτο κι όμως αληθινό)!

Το άτομο που έχει κάνει κατάποση του καυστικού υγρού έχει κορωνοϊό, όπως και οι συγγενείς του που τον συνόδευαν. Κανείς όμως δεν ενημερώνει. Γίνεται άμεσα εισαγωγή και φυσικά στα εξωτερικά ιατρεία αντιμετώπισαν την κατάστασή του κάποιοι γιατροί και κάποιοι νοσηλευτές. Κανείς όμως δεν είχε λάβει αυξημένα μέτρα ούτε φυσικά έγινε ράπιντ τεστ στον άνθρωπο που είχε καταπιεί ακουαφόρτε!

Αποτέλεσμα; Να είναι βέβαιο πως κάποιοι… μπήκαν σε καραντίνα! Καθώς αργότερα βγήκε το αποτέλεσμα του τεστ και επιβεβαιώθηκε ότι ο ασθενής και οι συγγενείς του… είχαν κορωνοϊό! Κανείς όμως δεν είχε ενημερώσει τους γιατρούς στα εξωτερικά ιατρεία! Παρόμοια εικόνα και την επόμενη μέρα, με ασθενή πάλι από το Μεσολόγγι.

Έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως. Και πάλι το Νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού στο τηλεφωνικό κέντρο δεν ειδοποίησε κανέναν. Αποτέλεσμα; Και αυτός ο ασθενής να έχει κορωνοϊό και φυσικά όσοι αντιμετώπισαν την περίπτωσή του… δεν είχαν ενημερωθεί!

Δεν είναι τυχαίο που μόνο στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσούν από τον covid 27 άτομα. Και κάθε μέρα κινδυνεύουν και άλλοι να βρεθούν σε καθεστώς καραντίνας.

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ

Σε κλινική κορωνοϊού, με περίπου 80 κλίνες ΜΕΘ, μετατρέπεται ολόκληρος ο 2ος όροφος του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά από έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων στο νοσοκομείο, καθώς το ποσοστό θετικότητας στην Αχαΐα ανέρχεται πλέον στο 2,88 και κρίνονται απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα.

Στο νοσοκομείο οι νοσηλείες αυξάνονται και τα κρούσματα φθάνουν στο ίδρυμα το ένα μετά το άλλο! Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα άρχισε να αποτυπώνεται και στις νοσηλείες, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας στην Πάτρα να πιέζεται ασφυκτικά.

Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Μια από τις βασικές αιτίες της εξάπλωσης της διασποράς στην Πάτρα και στην Αχαΐα  έχει να κάνει με την χαλάρωση των μέτρων που δείχνει η πλειοψηφία του κόσμου. Ακόμα και σε περίοδο έξαρσης ελάχιστοι είναι αυτοί που φορούν μάσκες στην καθημερινότητα τους, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Το γεγονός αυτό μαζί με το θέμα των μαϊμού πιστοποιητικών που φαίνεται ότι υπήρχε στα κέντρα διασκέδασης, αλλά και γενικότερα στην εστίαση, όπως και οι συνωστισμοί σε λεωφορεία και σε συγκεκριμένους χώρους, είχε το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων.

Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα που έχουν εξάγει αρκετοί επιστήμονες που ασχολούνται με τα θέματα δημόσιας υγείας, όπως ο Απόστολος Βανταράκης, η Άννα Μαστοράκου κ.λπ. Υπάρχει μία γενικότερη χαλαρότητα που δείχνει ότι ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του.

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

You may also like

Comments are closed.