ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοσοκομείο Ρίου: Μετέτρεψαν τις τουαλέτες ΑμεΑ… σε αποθήκες!

nosokomeio
Αποκλεισμένοι από νοσηλεία στο ΠΓΝΠ είναι τα άτομα με κινητική αναπηρία. Δεν υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι, ενώ οι ειδικές τουαλέτες που προβλέπονταν για τα ΑμΕΑ εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε αποθήκες.

Αυτό ήταν ένα από τα θέματα που έθεσαν τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Μπάκο.

Η συνάντηση όπως μας μετέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Χαροκόπος πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας.

«Πιστεύω ότι κάτι πετύχαμε από αυτή τη συνάντηση» επισημαίνει ο κ. Χαροκόπος και προσθέτει: «Όταν φτιάχτηκε το νοσοκομείο σε κάθε όροφο είχα προβλεφθεί τουαλέτες για τα ΑμΕΑ.

Δυστυχώς χρόνια τώρα αυτές μετατράπηκαν σε αποθήκες και σε ορισμένες μάλιστα έχουν μείνει στις πόρτες οι ταμπέλες. Ζητήσαμε λοιπόν από τον κ. Μπάκο, τη διαμόρφωση πλήρως προσβάσιμων δωματίων με WC ΑμεΑ ανά κλινική» δήλωσε στην «Π» ο κ. Χαροκόπος.

Στην ίδια συνάντηση που εκτός από τον κ. Χαροκόπο συμμετείχαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος Α’, Ανδρέας Λίβανος, η οργανωτική γραμματέας, Ουλιάνα Ιβάντσικ και η Ιουλία Συροκώστα, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού ΠΓΝΠ «Δημήτρης και Βέρα Σφήκα» και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας, τέθηκε και το θέμα της στελέχωσης της Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού.

You may also like

Comments are closed.