ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ρίου: Μητέρα δώρισε νεφρό στον γιο της

Facebook
Twitter

Μία ακόμα μεταμόσχευση από ζώντα δότη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη.

Συγκεκριμένα, μητέρα ηλικίας 54 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιο της, ηλικίας 33 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Τη μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής -Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων Νικόλαος Καρύδης που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.

Στη μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν οι γιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής Κλινικής με διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη.

Στη μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά. Η Διοίκηση του νοσοκομείου ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top