ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Ρίου: Συνέχεια στην κόντρα – Στα… επείγοντα χωρίς αισθήσεις, γνωστός συνδικαλιστής

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το είχαμε ξαναγράψει τον περασμένο Σεπτέμβρη όμως φαίνεται να συνεχίζεται αμείωτη η κόντρα σε βάρος εργαζόμενου του νοσοκομείου του Ρίου με αιτία την μάλλον «ενοχλητική» συνδικαλιστική του δράση. Ο λόγος για τον Σωτήρη Καρβέλη ο οποίος υπέβαλε προσφάτως μήνυση στον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ Δ. Μπάκο με αφορμή την απόφαση μετακίνησης του σε νευραλγικό πόστο εξυπηρέτησης του κοινού, που τον καθιστά ευάλωτο σε λοιμώξεις εξαιτίας προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και το οποίο είναι επισήμως διαγνωσμένο και αναφέρεται στον φάκελο του. 

ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Όμως στο ήδη γνωστό πρόβλημα κόντρας και διένεξης ήρθε τώρα να προστεθεί και η ακόμα πιο σοβαρή διάσταση της… κατάρρευσης του εργαζομένου, την προηγούμενη εβδομάδα. Μια κατάρρευση έξω από το γραφείο του αναπληρωτή Διοικητή και η εσπευσμένη μεταφορά του από συναδέλφους του στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών ενόσω ο ίδιος είχε χάσει εντελώς τις αισθήσεις του και πολλοί φοβήθηκαν ότι είχε επέλθει το… μοιραίο! Ευτυχώς όμως για τον γνωστό συνδικαλιστή της «Νέας ΔΑΚΕ» αφού μετά από την άμεση επέμβαση των γιατρών στα εξωτερικά ιατρεία επετεύχθη η ανάνηψή του και μετά από νοσηλεία του επανήλθε στα καθήκοντα του. Όμως το περιστατικό έχει πυροδοτήσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα, ιδίως μάλιστα γιατί ήταν η δεύτερη φορά που ο εν λόγω εργαζόμενος και συνδικαλιστής έγινε νοσηλευόμενος, εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς και τον περασμένο Ιούλιο εισήχθη σε κλινική του νοσοκομείου.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ;

Επίσης γεγονός είναι ότι ο ίδιος ο συνδικαλιστής απάντησε στην «Πολιτεία» σχετικά με το περιστατικό λέγοντας ότι λίγο πριν την κατάρρευση του είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο με τον αναπληρωτή Διοικητή ο οποίος τον εκδίωξε από τον χώρο λέγοντας του: «Να φύγεις, εδώ είναι το γραφείο μου». «Του απάντησα ότι αυτό το γραφείο ανήκει στους φορολογούμενους, ξεκίνησα να φύγω, συνάντησα κάποιους συναδέλφους και στάθηκα. Μετά, δεν θυμάμαι τίποτα. Ξύπνησα στην ανάνηψη των εξωτερικών ιατρείων», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου που αντιμετωπίζει ο συνδικαλιστής είναι η παραγωγή παραπρωτεϊνών που εμποδίζει τον σχηματισμό φυσιολογικών αντισωμάτων. Γεγονός που τον καθιστά πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις. Κι όμως! Τοποθετήθηκε στο γκισέ εξυπηρέτησης του κοινού, σε καιρό πανδημίας. Ανταλλάσσοντας… στυλό και χαρτιά με τους πολίτες, έστω κι αν ο οργανισμός του θεωρείται ευαίσθητος και μπορεί ευκολότερα να κολλήσει το οποιοδήποτε μικρόβιο! Ο συνδικαλιστής θεωρεί τη μετακίνηση του «προϊόν» τιμωρίας επειδή αναδεικνύει τα «κακώς κείμενα» του νοσοκομείου ενώ για το θέμα είχε ζητήσει και λάβει ενημέρωση μέχρι και ο πρώην υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

You may also like

eforia dilwseis art ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία – Συμψηφισμός: Παγίδες ακόμη και για όσους δεν έχουν ληξιπρόθεσμες, αλλά ενήμερες οφειλές

Οι συμψηφισμοί φορολογικών οφειλών και φορολογικών απαιτήσεων των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ουσιώδεις, καθώς διευκολύνουν ...

Comments are closed.