ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Νότια Αφρική: Η Afrigen ανέπτυξε mRNA εμβόλιο με δεδομένα της Moderna

Facebook
Twitter
Η Afrigen Biologics της Νότιας Αφρικής χρησιμοποίησε τα δεδομένα του εμβολίου mRNA της Moderna για να φτιάξει τη δική της εκδοχή του εμβολίου, η οποία θα μπορούσε να δοκιμαστεί σε ανθρώπους πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε την Πέμπτη το ανώτατο στέλεχος της Afrigen.

Το υποψήφιο εμβόλιο θα είναι το πρώτο που θα κατασκευαστεί με βάση ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο χωρίς τη βοήθεια και την έγκριση του κατασκευαστή. Είναι επίσης το πρώτο εμβόλιο mRNA που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και παρήχθη σε εργαστηριακή κλίμακα στην αφρικανική ήπειρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επέλεξε πέρυσι μια κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένης της Afrigen, για ένα πιλοτικό έργο για να δώσει στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες την τεχνογνωσία για την κατασκευή εμβολίων για την COVID-19. Η BioNTech και η Moderna απέρριψαν αίτημα του ΠΟΥ να μοιραστούν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία τους.

Ο ΠΟΥ ελπίζει ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεραστούν οι ανισότητες μεταξύ πλούσιων εθνών και φτωχότερων χωρών όσον αφορά την πρόσβαση σε δόσεις εμβολίων, με το 99% όλων των εμβολίων της Αφρικής να εισάγονται και το αμελητέο υπόλοιπο να κατασκευάζεται τοπικά.

Το εμβόλιο της Moderna επιλέχθηκε λόγω της πληθώρας δημόσιων πληροφοριών και της δέσμευσής της να μην επιβάλει διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί μετά από αυτό.

«Δεν έχουμε αντιγράψει τη Moderna, έχουμε αναπτύξει τις δικές μας διαδικασίες επειδή η Moderna δεν μας έδωσε καμία τεχνολογία», δήλωσε στο Reuters ο Petro Terblanche, διευθύνων σύμβουλος της Afrigen. «Ξεκινήσαμε με τη σειρά Moderna γιατί δίνει, κατά την άποψή μας, το καλύτερο υλικό εκκίνησης. Αλλά αυτό δεν είναι το εμβόλιο της Moderna, είναι το εμβόλιο mRNA της Afrigen», είπε ο Terblanche.

«Θα κάνουμε μόνο την παρτίδα κλινικών δοκιμών μας πιθανώς σε έξι μήνες από τώρα. Και ο στόχος είναι ο Νοέμβριος του 2022», πρόσθεσε ο Terblanche.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top