ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ – ΓΩΓΟΣ – ΜΑΡΑΓΚΟΣ: Δεν έχει υπάρξει ποτέ θανατηφόρο περιστατικό από εμβόλια! Κάνουν εξαιρετικά σπάνια μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα

Facebook
Twitter

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά τις συνθήκες του τοπικού lockdown το καρδιολογικό συνέδριο. Το συνέδριο είχε 700 εγγραφές. Στο συνέδριο αναλύθηκαν οι νεώτερες εξελίξεις για αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια και στις νέες τεχνικές.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στις παρενέργειες που έχει ο covid στην καρδιά. Ομιλητές ήσαν οι Ιωάννης Κανακάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Χριστόφορος Ολύμπιος – Διευθυντής στο Θριάσειο, Γρηγόρης Τσίγκας, επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Γεώργιος Γιαννόπουλος αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην έδρα της Προεδρίας της συνεδρίας ήσαν οι Χαράλαμπος Γώγος Λάμπρος Μιχάλης καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Μάρκος Μαραγκός καθηγητής Παθολογίας. Απαντες ανέλυσαν το θέμα των παρενεργειών και προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

 

  1. Είναι πολύ συχνή η βλάβη της καρδιάς από τη λοίμωξη του covid με εμφράγματα, πνευμονική εμβολή και μυοκαρδίτιδα.

 

  1. Τα MRNA εμβόλια κάνουν εξαιρετικά σπάνια μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα η οποία όμως είναι αυτοπεριοριζόμενη, πάρα πολύ ελαφριά, δεν έχει υπάρξει ποτέ θανατηφόρο περιστατικό. Οι ασθενείς δε, μπορούν να επιστρέψουν στην δραστηριότητά τους σε 3 μήνες, σε αντίθεση με την μυοκαρδίτιδα που προκαλεί ο covid οπότε ο ασθενής επιστρέφει στη δουλειά τους σε 6 μήνες.

 

Ξεχωριστή η παρουσία στην ημερίδα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλου, ο οποίος παρουσίασε τα εξής στοιχεία:

 

  1. Η θνητότητα από covid 19 στην Ελλάδα παραμένει η χαμηλότερη στην Ευρώπη. Περίπου στο 2,5%.
  2. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι υποδομές του ΕΣΥ διπλασιάστηκαν με παράλληλη πρόσληψη προσωπικού, κυρίως νοσηλευτικού, με αποτέλεσμα στο 2ο και 3ο κύμα υπήρξε πολύ μεγάλη επιτυχία στην λειτουργία των μονάδων και το ΕΣΥ στάθηκε όρθιο.
  3. Βρισκόμαστε στο 4ο κύμα με δύο προκλήσεις. Πάμε στο κύμα αυτό χωρίς lock down άρα δεν σταματά η ροή ασθενών με άλλες παθήσεις. Δεύτερον υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων και είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο κύμα αφορά αυτούς.

 

Για τα συμπεράσματα του συνεδρίου μίλησε   ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος ο οποίος αναφέρθηκε σε «απίστευτες τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες βελτιώνουν σε μέγιστο βαθμό την ποιότητα ζωής των ασθενών αλλά αυξάνουν και την επιβίωση»! Εκανε δε αναφορά και στα νεώτερα φάρμακα που υπάρχουν πλέον στην φαρέτρα των γιατρών ιδίως για ασθενείς με καρδιοπάθεια και διαβήτη. Πρόσθεσε ακόμη ότι έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κατανόηση του ρόλου του καρδιολόγου στην οξεία νόσηση από covid αλλά και στο σύνδρομο της μακράς νόσησης μετά τον covid, η οποία διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα. Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αριθμό των συνέδρων (τόσο εκείνων με φυσική παρουσία όσο και αυτών που παρενέβησαν διαδικτυακά).

 

Στις εργασίες της τρίτης  ημέρας του 19ου συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Καρδιολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π. σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Καρδιολογίας (υπό την επίβλεψη του  κ. Περικλή  Νταβλούρου, Δ/ντή Καρδιολογικής Κλινικής και  –Καθηγητή  Παθολογίας- Καρδιολογίας), παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβελης συνοδεύοντας τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιων Υγείας κ Γιαννη Κωτσιόπουλο. Στην ομιλία του ο κ. Κωτσιόπουλος, αναμεσα στα άλλα, εξήρε και το έργο της 6ης ΥΠΕ, τον σχεδιασμό που υλοποιηθηκε και συνεχίζεται με επιτυχία για τη διαχείριση της πανδημίας.

Απο την πλευρά του ο κ. Καρβελης στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο διαχειριστικό πρόγραμμα της 6ης ΥΠΕ, που είχε ως στόχο την υψηλού επιπέδου ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών Υγείας  όλων των βαθμίδων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Στόχος μας πάντα είναι να μη μείνει ποτέ κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος, σε αυτή την υγειονομική κρίση”, υπογράμμισε ο κ. Καρβελης.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top