ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Μπόουι: Τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Λονδίνο

bowie

Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε χθές, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με τη δική του πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής του Κάμντεν.

Στην τελετή, η οποία είχε αρχικά οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, παρευρέθηκαν, φίλοι και συνεργάτες του θρυλικού τραγουδιστή που γιόρτασαν τη ζωή και την κληρονομιά του.

Μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής και έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας, ήταν ο ντράμερ της μπάντας που συνόδευε τον Ντέιβιντ Μπόουι, Μικ «Γούντι» Γουντμάνσι, ο οποίος δήλωσε στο Reuters: «Είναι άλλο ένα ορόσημο για την κληρονομιά του, βασικά τη μουσική, τις ταινίες, τα βίντεο και όλα όσα έκανε για τον πολιτισμό. Ήταν απλά ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης – 24 ώρες το 24ωρο ήταν στη δουλειά και αυτό φαινόταν πάντα στα έργα του. Για να μπορεί να κινηθεί μέσα από όλους τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τα μουσικά είδη που έκανε και να τα καταφέρει, δεν νομίζω ότι κανένας το πέτυχε ποτέ, [ήταν] μοναδικός, ένας και μοναδικός».

 

Ο ιδρυτής της Λεωφόρου της Δόξας της Μουσικής, Λι Μπένετ, τόνισε ότι μετά την πανδημία και τις άλλες καθυστερήσεις, πλέον άρχισαν να προστίθενται νέες πλακέτες και να διοργανώνονται τελετές αποκαλυπτηρίων. «Ο χαμαιλέοντας Ντέιβιντ, ο οποίος άγγιξε πολλές γενιές, ζωές, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να επιστρέψουμε εδώ» σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι στη Λεωφόρο στρώνονται πλάκες γρανίτη, με τις οποίες θα τιμηθούν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες.

Το Κάμντεν βρίσκεται στο βόρειο Λονδίνο, είναι η περιοχή στην οποία έζησε η Έιμι Γουάινχαουζ και η Britpop και πλέον έχει «ανθίσει» καθώς έχει τη δική του Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής, όπως αντίστοιχα το Λος Άντζελες έχει τη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

You may also like

Comments are closed.