«Πονοκέφαλος» για τις υγειονομικές αρχές της περιοχής, αλλά και την Ν.Δ. η στάση του Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου σε σχέση με τους υγειονομικούς. Αρχικά είχε εκδώσει μία επιστολή συμπαράστασης, όμως πριν λίγες ημέρες προχώρησε και σε ένα ακόμη πιο «δραστικό» βήμα!
Πραγματοποίησε επίσκεψη… στο πεζοδρόμιο, έξω από το Υπουργείο Υγείας, όπου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βρίσκονται νυχθημερόν, ζητώντας να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δήλωσε μάλιστα ότι οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκονται σε άνευ αποδοχών αργία, καταδικάσθηκαν σε θάνατο διά της πείνας, χωρίς κάποια δικαστική απόφαση, εξαιτίας της επιλογής τους να μην εμβολιαστούν. Ο αριθμός μάλιστα αυτών των υγειονομικών αγγίζει, όπως λέει, τις 7.500.
Η επίσκεψη αυτή του κ. Αμβροσίου σχετίζεται και με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, όπου εκφράζεται η συμπάθεια προς τους υγειονομικούς σε αργία, για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται.
Να θυμίσουμε ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προβεί σε διάβημα προς τον υπουργό Υγείας, όπως επίσης δύο μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να επισκεφθούν τους υγειονομικούς έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, όπως συνεχίζει ο κ. Αμβρόσιος, ο υπουργός υγείας κωφεύει.
Όλων των παραπάνω, είχε προηγηθεί κινητοποίηση των ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από το Συνοδικό Μέγαρο, όπου συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος, την προηγούμενη Πέμπτη. Με συνθήματα όπως «ένα χρόνο σε αναστολή και στην Ιεραρχία δεν καίγεται καρφί», ζητούσαν να μιλήσουν με κάποιον εκπρόσωπο ώστε να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στον αρχιεπίσκοπο.
Την ίδια ημέρα, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, δήλωσε ότι ενημερώθηκε ο αρχιεπίσκοπος και αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον υπουργό Υγείας. Κ.Φ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ