ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Αν. Περιφερειάρχης Χ.Μπονάνος στη θεατρική παράσταση «Γιατί Τώρα» από την ομάδα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Facebook
Twitter
20240606 ΜΠΟΝΑΝΟΣ - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

 

Στο θεατράκι Μαρίνας βρέθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, όπου παρακολούθησε μαζί με πλήθος κόσμου τη  θεατρική παράσταση «Γιατί Τώρα» από τη θεατρική ομάδα ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.

Μέσα από την παράσταση αυτή, η θεατρική ομάδα Ανδρομέδα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που τη στήριξε, θέλησαν να τονίσουν την αναγκαιότητα και σημαντικότητα ύπαρξης ασφαλούς κοινωνικού πλαισίου και εξειδικευμένων δομών/φορέων για την υποστήριξη των θυμάτων κακοποίησης, ώστε οι άνθρωποι να επικοινωνούν ή/και να καταγγέλλουν τα βιώματά τους, χωρίς φόβο.

Στόχος της παράστασης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, μέσω της τέχνης, όσους στέκονται, επικριτικά και καχύποπτα απέναντι στα θύματα που άργησαν να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους, κάνοντας συχνά την ερώτηση «Γιατί τώρα», ζητώντας δηλαδή το λόγο από τα θύματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να εξαλειφθεί το φαινόμενο του victimblaming , γιατί αποθαρρύνει τα θύματα από τον αγώνα διεκδίκησης της δικαίωσής τους και διαιωνίζει την κουλτούρα της βίας.

Στην αρχή της παράστασης ο κ. Μπονάνος αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης τόνισε ότι τα σχεδόν καθημερινά πλέον κρούσματα μας έχουν διδάξει ότι η ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου από μόνο του δεν αρκεί για να γίνει πράξη η ισότητα των φύλων σε όλους τους τομείς της οικογενειακής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας μας. Απαιτείται συντονισμός ενεργειών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και αλλαγή στάσης ζωής από τον κάθε πολίτη .

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top