ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο “Άρτος Αγάπης” της Μητρόπολης Πατρών και οι 2.000 μερίδες που δίνουν ζωή

xrysostomos
Αθέατο, συνεχές και επίμονο το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών. Ασίγαστο, ακόμα και σε συνθήκες όπως οι σημερινές.

«Σιτίζομαι, καθημερινά, απ’ την Εκκλησία», έλεγε το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην «Πολιτεία» βετεράνος ελαιοχρωματιστής που μένει στην περιοχή των Συνόρων (οδός Εγλυκάδος).

Προσθέτοντας κάτι που δεν γνωρίζαμε. Ότι για όσους συμπολίτες, ανήμπορους και ευάλωτους, που ασθενούν ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να βγουν απ’ το σπίτι τους, μεριμνά η Εκκλησία ώστε να φτάνει εκεί, τα μεσημέρια, το συσσίτιο τους. Με την συνδρομή εθελοντών αλλά και ιερέων.

Σήμερα, όπως έχει πει ο μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, περίπου 2.000 πατρινοί σιτίζονται καθημερινά απ’ τον «Άρτο Αγάπης» της Μητρόπολης και απ’ τα περίπου 12 ενοριακά συσσίτια. Με το κόστος να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο, ποσό τεράστιο αν αναλογιστεί κανείς την σημαντική συρρίκνωση των εσόδων της τοπικής Εκκλησίας, εξαιτίας της πανδημίας.

Τα γράφουμε όλα αυτά για να «φωτίσουμε» μια πτυχή του έργου της Μητρόπολης που μένει, εν πολλοίς, στη σκιά. Ο ίδιος δε ο μητροπολίτης παρακολουθεί στενά και καθημερινά τα των συσσιτίων, με μόνιμη την παρότρυνση του στους «έχοντες» της πόλης να συνδράμουν σ’ αυτό το τεράστιο έργο.

You may also like

Comments are closed.