Ο Αύγουστος… «πληγή» για την εικόνα της Πάτρας

Facebook
Twitter
Αγανάκτησαν οι κάτοικοι της περιοχής καθώς φαίνεται πως στη διάρκεια του Αυγούστου, εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης… όλα εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους.

Δεν είναι τυχαίο πως η ψηφιακή πλατφόρμα με την οποία οι πολίτες επισημαίνουν προβλήματα που προκύπτουν προς τον Δήμο (Sense City), έχει γεμίσει με εκατοντάδες μηνύματα και από αυτά υλοποιήθηκαν πρόσφατα τα 173.

πελε2
Αληθεύει ότι δεν έχουν μαζευτεί ακόμη τα κλαδιά από τους δρόμους της Πάτρας γιατί ο εργολάβος από το Αγρίνιο που έχει αναλάβει να τα κάνει πελετ βρίσκεται σε διακοπές;

Στην κατηγορία νέα προβλήματα (τις τελευταίες δηλαδή μέρες) οι αιτήσεις ανέρχονται στο σύνολο τους τις 402. Οι 173 από αυτές αφορούν την καθαριότητα, οι 88 τον ηλεκτροφωτισμό, οι 81 την κατάσταση σε πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες, οι 9 την πολιτική προστασία, οι 45 το πράσινο και οι 6 το περιβάλλον.

Όμως δεκάδες είναι οι αιτήσεις των δημοτών και τον τελευταίο μήνα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες σε διάφορους τομείς και σε διάφορες περιοχές.

πελε 7
Πλατεία στην Ανθούπολη. Η εικόνα… μιλά μόνη της

Είναι χαρακτηριστικό ότι το διάστημα αυτό οι αιτήσεις έφτασαν στο σύνολο τους, σύμφωνα με τη Sense City, τις 1584. Οι 677 από αυτές αφορούσαν την καθαριότητα, οι 414 τον ηλεκτροφωτισμό, οι 251 πεζόδρομους, δρόμους και πλατείες, οι 67 θέματα πολιτικής προστασίας, οι 147 πρασίνου και οι 24 περιβάλλοντος.

Με βάση πάντα την πλατφόρμα του Sense City τον τελευταίο μήνα έχουν αποκατασταθεί στο σύνολο τους 1.285 αιτήματα από αυτά που έχουν γίνει. Σύμφωνα με αρκετούς δημότες οι υπηρεσίες του δήμου και τα συνεργεία σε πολλές των περιπτώσεων αργούν να πάνε να αποκαταστήσουν το πρόβλημα από τη στιγμή που τους γίνεται η αίτηση.

πελε 3
Ο Δήμος Πατρέων εντάχθηκε στο πρόγραμμα (Έξυπνη Πόλη). Στο πλαίσιο του προγράμματος καλούνται οι Δημότες που κάνουν χρήση των αστικών λεωφορείων, να προμηθευτούν GPS για να μπορούν να βρίσκουν τις στάσεις. Όμως οι στάσεις στην Πάτρα έβγαλαν ρίζες και άνθη. Που να την «ανακαλύψει ο Δημότης;

Την ίδια ώρα στην «Πολιτεία» φθάνουν δεκάδες καταγγελίες για ξεχασμένα, χόρτα, λακκούβες κ.λπ.. Αναγνωρίζουμε πως υπάρχει έλλειψη υπαλλήλων, όμως μια και το 2023 είναι έτος εκλογών μήπως ο Δήμος θα πρέπει να «ενεργοποιηθεί»;

πελε5
Πόσα μέτρα απέχει η θημωνιά από την πόρτα του Δημαρχείου της Πάτρας; Ελάχιστα! Αφού επί μέρες βρισκόταν Όθωνος Αμαλίας και Βότση.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top