ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν

Facebook
Twitter
Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και εν αναμονή της τοποθέτησης του προέδρου Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων, η Άγκυρα επιχειρεί να ρίξει τους τόνους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται ότι τηλεφώνησε αργά χθες το βράδυ στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη συνομιλία τους από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ. Η συνδιάλεξη έγινε μία μέρα πριν από τη σημερινή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσιγκτον, ένα θέμα που αναμένεται να οξύνει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Δεν έγινε σαφές αν πρόθεση του Αμερικανού προέδρου ήταν να ειδοποιήσει εκ των προτέρων, τον Ερντογάν.

Εν αναμονή της δήλωσης Μπάιντεν, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάλεσε τις ΗΠΑ «να απέχουν από την πολιτικοποίηση μιας διαμάχης μεταξύ ιστορικών». Ο Ακάρ επικαλέστηκε μαρτυρίες του Τζέιμς Χάρντμπορντ, Αμερικανού αξιωματικού την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για να ρίξει σκιές αμφιβολίας στη γενοκτονία και υπενθύμισε επιστολή που είχε στείλει το 2005 ο Ερντογάν στην ηγεσία της Αρμενίας, για τη δημιουργία κοινής επιτροπής ιστορικών με αντικείμενο τη μελέτη της συγκεκριμένης τραγωδίας.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top