ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο χημικός – «μάγος» στην παρασκευή ναρκωτικών – Πως σχεδίαζε να γεμίσει την Πάτρα με την “κοκαΐνη των φτωχών”! 

Facebook
Twitter
Σε ένα μπαράζ επιχειρήσεων κατά της διακίνησης ναρκωτικών στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή επιδόθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και της Δυτικής Αχαΐας.

Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Παρασκευή, οργανώθηκαν πολλές επιχειρήσεις στην Πάτρα και στην Δυτική Αχαΐα στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης και χημικών ουσιών μέσω των οποίων παρασκευάζονταν ναρκωτικά.

Το σύνολο των ποσοτήτων που κατασχέθηκαν προοριζόταν για τις «αγορές» της περιοχής.

Η μία από τις περιπτώσεις που αφορούσαν στην παραλαβή πρώτων υλών μέσω ταχυδρομείου στην Πάτρα προκειμένου να παρασκευαστούν ναρκωτικά, θεωρείται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας ως σπάνια περίπτωση που δεν έχει αντιμετωπιστεί άλλη φορά στην περιοχή.

Στις 19 Απριλίου συνελήφθησαν αρχικά δύο αδέλφια ηλικίας 60 ετών περίπου,  καθώς παρέλαβαν ποσότητα 100 γραμμαρίων ναρκωτικών ουσιών (συνθετικά ναρκωτικά) που είχαν παραγγελθεί από την Ολλανδία .

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» την ποσότητα των ναρκωτικών την παρέλαβαν με το ταχυδρομείο.

Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν 85 γραμμάρια ηρωίνης, 5 γραμμάρια κοκαΐνης μια ηλεκτρονική ζυγαριά και 3 γραμμάρια συνθετικών ναρκωτικών.

Όπως αποδείχθηκε τα δύο αδέλφια παρέλαβαν τα ναρκωτικά για λογαριασμό 37χρονου πατρινού.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 37χρονου βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του πλήθος νάιλον σακουλών με ναρκωτικές συνθετικές ουσίες παρόμοιες με αυτές που κατασχέθηκαν από το δέμα προερχόμενο από την Ολλανδία βάρους 2,300 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 9500€  και ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής.

ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ!

Ο 37χρονος έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις χημείας (το παρατσούκλι του ήταν “χημικός”), ο οποίος μάλιστα παρακολουθούσε και μεταπτυχιακό, παρασκεύαζε με την χρήση των πρώτων υλών που παράγγελνε από το εξωτερικό, συνθετική ναρκωτική ουσία την οποία αποκαλούσαν στην πιάτσα των ναρκομανών “κοκαϊνη των φτωχών” και την πωλούσε αντί 50€ το ένα γραμμάριο . Το κέρδος του θα ξεπερνούσε τις 120000 ευρω, γεμίζοντας την Πάτρα με το συνθετικό ναρκωτικό. 

Είναι αλήθεια πως η υπόθεση αυτή ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες που συνήθως ανακοινώνονται από την Αστυνομία, με συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Η παρασκευή ναρκωτικών με πρώτες ύλες που έχουν παραληφθεί από άλλη χώρα και οι οποίες διακινούνται με ταχυδρομικές υπηρεσίες «δεν έχει ξανασυμβεί στην περιοχή μας» τονίζει αστυνομικός της Ασφάλειας στην “Πολιτεία”.

Και η συγκεκριμένη πρακτική αρχίζει να απασχολεί σοβαρά τις διωκτικές Αρχές, δεδομένου ότι φέρεται να έχει ξεκινήσει δραστηριοποίηση κυκλωμάτων που επιδιώκουν μεγαλύτερο κέρδος, αφού η προμήθεια πρώτων υλών με τα οποία παρασκευάζεται η λεγόμενη «κοκαΐνη των φτωχών» αποτελεί όπως φαίνεται μία νέα μέθοδο για τα δεδομένα της Πάτρας, η οποία εξασφαλίζει περισσότερα χρήματα στις συμμορίες.

Για την εξάρθρωση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων απαιτείται ένα ευρύτερο δίκτυο πληροφοριών. Παρά το γεγονός ότι τα ναρκωτικά μετά την παρασκευή τους διοχετεύονται στην «αγορά» από γνωστούς στις Αρχές, η διαδικασία που προηγείται και ιδιαίτερα η διαδρομή της πρώτης ύλης είναι ένα νέο φαινόμενο και χρειάζεται να εντοπιστεί η παραλαβή και με ακριβή στοιχεία σε σχέση με τις ημέρες και τις ώρες της αποστολής και της παραλαβής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top