ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Λάμπρος Καρελάς από τα Παιδιά από την Πάτρα σήμερα στο “Σπίτι με το Mega”

paidia apo tin patra
Πατρινό ενδιαφέρον έχει το «Σπίτι με το Mega» που θα προβληθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 22:00 καθώς η επιτυχημένη μουσική, ψυχαγωγική εκπομπή που κρατά κάθε Σάββατο συντροφιά στους τηλεθεατές θα υποδεχθεί τον Χρήστο Παπαδόπουλο, τον δεξιοτέχνη μουσικό και συνθέτη, μέλος του ιδιαίτερα επιτυχημένου συγκροτήματος «Τα Παιδιά απ’ την Πάτρα» που έγραψε μουσική ιστορία τη δεκαετία του ΄80.

Αναμένεται ν’ είναι ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι με πρωταγωνιστή το λαϊκό τραγούδι, όπου ο Χρήστος Παπαδόπουλος μαζί με τον Λάμπρο Καρελά, συνοδοιπόρο του στα «Παιδιά απ’ την Πάτρα», συναντούν επί σκηνής τον Γιώργο Σαρρή από τους θρυλικούς «Ζιγκ Ζαγκ» και πολλούς ακόμη αγαπημένους φίλους. Τα τραγούδια που θα ακουστούν θα είναι πολλά και αγαπημένα όπως : «Οι γλάροι», «Νάι Νάι», «Παλιοπαρέα» και όλα εκείνα που «δόξασαν» οι λαϊκές κομπανίες από το ‘80 μέχρι σήμερα. Δίπλα στον Χρήστο Παπαδόπουλο θα βρεθούν οι «Παίδες Εν Τάξει», «BandaLaika», Ελεάνα Παπαϊωάννου, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Πάνος Μπλέτζας και Ozlem Δουργούτη, για να κάνουν μία μοναδική μουσική αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα (φύλλο 4/2/2022), «τα λαϊκά τραγούδια με τα Παιδιά από την Πάτρα είχαν τον αυθορμητισμό και τη φρεσκάδα της νεότητας. Τα τραγούδια που έγραψα από το 2000 και έπειτα για τηλεοπτικές σειρές και ταινίες είναι αποτέλεσμα ωριμότητας που έρχεται με τον χρόνο και με τη συνεχή αλληλεπίδραση με άλλους μουσικούς καθώς και με τα συναισθήματα που μου προκαλεί η εικόνα».

Στο ερώτημα τι θα περιμένουν οι τηλεθεατές αυτό το βράδυ του Σαββάτου στο «Σπίτι με το Mega» ο Χρήστος Παπαδόπουλος που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία αλλά και ο αξέχαστος Δημήτρης Μητροπάνος, είπε το εξής:

«Αγαπημένες παρέες από τα φοιτητικά μας χρόνια που ξανασμίγουν για να παίξουν όλα αυτά τα τραγούδια που τους ανέδειξαν από το 1984 και μετά».

Τα Παιδιά από την Πάτρα να θυμίσουμε πως αγαπήθηκαν πολύ και πούλησαν χιλιάδες δίσκους κάνοντας μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως τα «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός», «Λαικό τσα τσα», «Μου λένε να μην κλαίω», «Οι Μπύρες», «Πίκρανες το φαντάρο» κ.α.

Επίσης τα Παιδιά από την Πάτρα είχαν γράψει τραγούδι και για τον Νίκο Αλέφαντο. Όπως εξήγησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, «ήταν μία εποχή που ο Αλέφαντος ήταν ένας μοναχικός μαχητής κατά του ποδοσφαιρικού συστήματος. Έτσι εμπνευστήκαμε με τον Βαγγέλη Δεληκούρα το “Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι”. Το “Εθνικάκι” το γράψαμε σε μία εποχή που έσβηνε το ποδόσφαιρο για τη φανέλα και μαζί με αυτό χάνονταν πολλοί παιδικοί μας ήρωες της μπάλας».

You may also like

Comments are closed.