ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

thumbnail ΜΙΚΗΣ

Το τελευταίο «αντίο» στο Μίκη Θεοδωράκη, είπαν, στην τελετή αποχαιρετισμού του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έγινε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην Μητρόπολη Αθηνών, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκπροσωπώντας το Δήμο και υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, μετά το άγγελμα του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη, «χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τη φλόγα του έργου του στις επόμενες γενιές και υποσχόμαστε ότι σε αυτό το χρέος θα ανταποκριθούμε. Ο Δήμος της Πάτρας, θα τιμήσει τον ίδιο και τη μουσική του, προβάλλοντας και αναδεικνύοντας το έργο του στο λαό και τη νεολαία της πόλης. Μιας πόλης, στην οποία έζησε για δύο χρόνια και ξεκίνησε και τις μουσικές του σπουδές».

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί το όνομά του στο Δημοτικό Ωδείο: «Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίκης Θεοδωράκης».

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου θα επεξεργαστεί πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα είναι αφιερωμένο στο έργο του.

Αθάνατος!

You may also like

Comments are closed.

giannopoulos didaktor ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Την Παρασκευή  σε επίσημη τελετή στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, αναγορεύτηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα ...