ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο Δήμαρχος Θέρμου στην Αχαϊκή Πολιτεία: ”Απίστευτο αυτό που συνέβη με την αυτοσχέδια γέφυρα – Θα καταθέσω μήνυση”

gefyra
Ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, μετά από επικοινωνία που είχε το politeianews.gr μαζί του, ”άστραψε και βρόντηξε”, σχετικά με το απίστευτο χθεσινό περιστατικό που συνέβη στον ποταμό Εύηνο – Σε λίγη ώρα καταθέτει μήνυση στην Εισαγγελία Αγρινίου – Ζητά τη συνδρομή της Πολιτείας για την κατασκευή μιας γέφυρας, ένα χρόνιο αίτημα.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Χθες στο δρόμο Θέρμου- Λουτρά Στάχτης έγινε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω μεγάλης κατολίσθησης -πριν την γέφυρα του Πόρου – περί τις 10:00 ώρα το πρωί περίπου . Άμεσα μηχάνημα του δήμου Θέρμου με εντολή του αντιδημάρχου Θέρμου Γεωργίου Γλαβά μετέβη στο σημείο και άρχισε την απομάκρυνση , των βράχων , σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας κ. Νικολόπουλο.
Επειδή ο δρόμος ήταν κλειστός χωρίς καμία επικοινωνία με την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη του μεταφορικού έργου, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ παρέκαμψε το νόμιμο δρομολόγιο και αντί να μεταβεί μέσω Ριγανίου , ώστε να μεταφερθούν οι μαθητές ασφαλείς στα σπίτια τους , μπήκε στο δασικό δρόμο και έφτασε στην θέση «Καρέλι».
Οι μαθητές μπήκαν στο σιδερένιο «κουβούκλιο» και όπως ενημερωθήκαμε με την προτροπή (μερικών..) γονιών , πέρασαν ….στο φουσκωμένο ποτάμι του Ευήνου, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες με προφανή κίνδυνο για την ζωή τους .
Μόλις ενημερώθηκα, διαμαρτυρήθηκα έντονα προς τους αρμόδιους , ενημέρωσα τους διευθυντές των σχολείων και επικοινώνησα με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σε λίγη ώρα θα αναφέρω το γεγονός στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, αφού υπάρχουν ευθύνες για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Αν είχε ενημερωθεί ο δήμος θα είχε κινηθεί άμεσα για την φιλοξενία των μαθητών σε ξενοδοχείο του Θέρμου ή θα μετέφερε με δικά του οχήματα τους μαθητές στα σπίτια τους μέσω Ριγανίου, σε περίπτωση που ο ανάδοχος αδυνατούσε. Από το πρωί βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών στο σημείο της κατολίσθησης , για να εκτιμήσει την κατάσταση, γιατί το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη .
Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Θέρμου , όπως κάναμε και στο παρελθόν σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων. Έχει ήδη δοθεί εντολή, το σημερινό δρομολόγιο να γίνει από άλλη διαδρομή, όπως έπρεπε και χθες να έχει συμβεί».
agrinio kakokairia

You may also like

Comments are closed.