Ο Δήμος Αιγιαλείας « ετοιμάζει και ακυρωτική προσφυγή κατά της μετακίνησης της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα

Facebook
Twitter
Συντονισμένες κινήσεις σε νομικό και διοικητικό επίπεδο για το θέμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας αποφάσισε, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, διατηρώντας παράλληλα ανοικτό και το μέτωπο της πολιτικής πίεσης προς την πλευρά της κυβέρνησης, προκειμένου το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει πολιτικά επιλύοντας το ζήτημα.

Μετά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το πρωί του περασμένου Σαββάτου στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο, στην παραλία του Αιγίου, ο Δήμος επανέρχεται άμεσα, με νέα επιστολή, προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Πρύτανη κ.Μπούρα. Ζητώντας να πάρουν πίσω την απόφαση μετακίνησης του τμήματος του πρώην ΤΕΙ Αιγίου στην έδρα του Πανεπιστημίου Πατρών, υποστηρίζοντας ότι είναι ανίσχυρα τα επιχειρήματα υπέρ της μεταφοράς.
Επίσης, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος καθώς το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι ήδη προς επεξεργασία, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας η κατάθεση ακυρωτικής προσφυγής κατά του νόμου που σχετίζεται με τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράλληλα θα υπάρξει και προσφυγή για οικονομική βλάβη του δήμου καθώς -κατά την περίοδο λειτουργίας του πρώην ΤΕΙ Αιγίου, το οποίο πλέον οδεύει προς οριστική κατάργηση- παραχωρήθηκε δημοτική εγκατάστάση και χρηματοδοτήθηκε και η λειτουργία του -επι μακρόν- στην πόλη. Τις σχετικές εισηγήσεις στο σώμα έκαναν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Ρούσσος όσο και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γεώργιος Μπέσκος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top