Ο Διονύσης Τεμπονέρας και η φωτογραφία του πατέρα του που τον συγκινεί… (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η αναρτήσεις του Διονύση Τεμπονέρα για τον δολοφονημένο πατέρα του, Μαθηματικό Νίκο Τεμπονέρα, όχι απλά συγκινούν αλλά προσφέρονται για ατέρμονες διαδικτυακές παρεμβάσεις που εξυμνούν τον Άνθρωπο – Δάσκαλο που έμελλε το όνομα του να ταυτιστεί με την Ιστορία.

Και σήμερα, 9 Γενάρη, είναι η μέρα συγκέντρωσης στο σχολικό συγκρότημα Νίκου Τεμπονέρα, στην Πάτρα. Στον τόπο δολοφονίας του.

Ο γιος του, Διονύσης, τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί μια φωτογραφία που του παρέδωσε προσφάτως ο συντάκτης του παρόντος, Αχιλλέας Ροδίτης, όταν ο Μαθηματικός συνόδευε αυτόν και άλλους συμμαθητές του στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατάθεση στεφάνου την ημέρα του Πολυτεχνείου

Νίκος Τεμπονέρας Ένθετη στη φωτό του Διονύση Τεμπονέρα
Η φωτογραφία που παρέδωσε στον Δ. Τεμπονέρα ο Α. Ροδίτης, με το Νίκο Τεμπονέρα ενώ συνοδεύει μαθητές του στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών…

Με περισσή συγκίνηση αλλά και φανερή πάντα την πληγή ενός παιδιού που έχασε τον πατέρα του, ο Διονύσης Τεμπονέρας σημειώνει μεταξύ άλλων αναρτώντας αυτή την φωτογραφία:

«Τριάντα δύο χρόνια μετά…έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε και πάλι την θυσία σου. Έχουμε ανάγκη, να θυμηθούμε την μεγάλη σου έφοδο, στη δικαιοσύνη και στη ζωή. Τίποτα δεν τελείωσε, μέχρι να γράψουμε με την κιμωλία σου, το δικό μας αποτέλεσμα. …Την Δεύτερα στις 18.30, θα είμαστε πάλι εκεί».

Και σε άλλη προγενέστερη αλλά πρόσφατη ανάρτηση του έγραψε:

«Μια ευγενική κυρία με ρώτησε, εν όψει της ημέρας μνήμης και τιμής, για το Πολυτεχνείο, που θα ήταν σήμερα αν ζούσε, ο Νίκος Τεμπονέρας. Η απάντηση, δίνεται στην παρακάτω φωτογραφία: Ο Νίκος Τεμπονέρας, λίγα χρόνια πριν από τη δολοφονία του από το παρακράτος της Δεξιάς, βαδίζει στον «δρόμο του Νοέμβρη» στην πορεία για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα, συνοδεύοντας τους μαθητές του, που αγωνίζονται για μόρφωση, παιδεία, αξιοπρέπεια και δημοκρατία. Αν ζούσε σήμερα, σίγουρα, θα βάδιζε στους ίδιους «δρόμους» του αγώνα, για να λάβουν τα όνειρα μας εκδίκηση…».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή