Ο δράστης της Νέας Σμύρνης εκτέλεσε και μεγαλοεπιχειρηματία στα Τίρανα

Facebook
Twitter
Η διπλή εκτέλεση σεσημασμένων κακοποιών σε καφέ-μπαρ της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής, με «παράπλευρη απώλεια» μία ακόμη 32χρονη που τραυματίστηκε καθώς βρισκόταν στο σημείο, δείχνει να είναι κρίκος σε μία μεγαλύτερη αλυσίδα εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην “Αλβανική μαφία” πίσω από την εκτέλεση «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Ο εκτελεστής σκότωσε εν ψυχρώ πριν εξαφανιστεί δύο άνδρες που ήταν γνωστοί στις Αρχές. Συγκεκριμένα, νεκροί έπεσαν:

  • 41χρονος που ήταν γνωστός στις Αρχές για την εμπλοκή του σε υποθέσεις σειράς «κλάδων» του υποκόσμου, από πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών μέχρι την οπλοκατοχή/οπλοχρησία και από την διακίνηση ναρκωτικών μέχρι την διακίνηση ανθρώπων, σε Ελλάδα και Αλβανία, ακόμη και σε στεριά και θάλασσα με επεισόδια στα οποία χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Στην περιοχή της Νέας Σμύρνης λόγω της εμπλοκής του στα κυκλώματα προστασίας ήταν γνωστός ως «Νίκος ο εισπράκτορας»
  • 44χρονος που είχε διωχθεί για εμπλοκή του σε υποθέσεις παράνομου τζόγου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επεδίωκε να «μπει» στην προστασία των καταστημάτων στην Νέα Σμύρνη

Ωστόσο μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σημειώθηκε μία άλλη δολοφονία σε καφέ-μπαρ στα Τίρανα της Αλβανίας με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση θύμα ήταν ο Έντμοντ Παπά, άτομο με εκτενή επιχειρηματική δράση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραθαλάσσια ξενοδοχειακή μονάδα στους Αγίους Σαράντα και εμπορικό κέντρο. Οι πληροφορίες θέλουν στο παρελθόν να είχε σοβαρή εμπλοκή και συλλήψεις για εμπορία ναρκωτικών.

Από το οπτικό υλικό που υπάρχει και από τις δύο επιθέσεις προκύπτει ότι είναι πιθανό ο εκτελεστής και στις δύο περιπτώσεις να είναι το ίδιο πρόσωπο, δηλαδή να εκτέλεσε το πρώτο θύμα του στα Τίρανα το απόγευμα της Παρασκευής, να ταξίδεψε στην Αθήνα και να εκτέλεσε τους δύο άνδρες στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Κυριακής και στη συνέχεια να διέφυγε. Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή, οι κινήσεις και ο σωματότυπός του, τα ρούχα, η κουκούλα και η χειρουργική μάσκα, ακόμη και η πρακτική του να περιμένει τα θύματά του σε χώρο εστίασης, δείχνουν κοινά.

Η αλβανική αστυνομία φαίνεται να συνδέει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την «εξαφάνιση» μίας πολύ μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.  Για τον δράστη δεν θεωρείται απίθανο να έχει επιστρέψει ήδη στην Αλβανία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top