ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστήριξε χιλιάδες επισκέπτες της Ακρόπολης εν μέσω καύσωνα

Facebook
Twitter

Καίρια και καταλυτική είναι η παρουσία των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, προσφέροντας χιλιάδεςεμφιαλωμένα νερά, ενημερωτικά φυλλάδια για τον καύσωνα, καθώς και Πρώτες Βοήθειες, στους χιλιάδες επισκέπτες της Ακρόπολης στις δύο κεντρικές εισόδους του μνημείου (κεντρικά εκδοτήρια, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του καύσωνα και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που τον συνοδεύουν. Στην μεγάλη κινητοποίηση του Ε.Ε.Σ. στην Ακρόποληπαρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Πρόεδρος και Υπυοργός Πολιτισμού
Συγκεκριμένα, εθελοντές από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, για παροχή βοήθειας στους χιλιάδες επισκέπτες της Ακρόπολης, διανέμονταςπερισσότερα από 20.000 μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα, ενδεικτικό της τεράστιας κινητοποίησης του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στην έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

εεσ2
Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς δεκάδες έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

20230713 114752
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα βρίσκεται και αύριο, Παρασκευή (14/7), ημέρα κατά την οποία αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες των ημέρων, αλλά και το Σάββατο (15/7) και ώρες 10-4 μ.μ., στις δύο κεντρικές εισόδους της Ακρόπολης, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις πολίτες υπηρεσίες του στους επισκέπτες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top