ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου: «Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα»

Facebook
Twitter
Στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, με προοπτική επέκτασης εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Είπε ότι ήδη Αμερική και Καναδάς εμβολιάζουν τα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA.

Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα», είπε και σημείωσε ότι «η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της».

Πρόσθεσε ότι οι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν είναι η συμμετοχή των παιδιών στην διασπορά, τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό σε σχέση με την εκπαίδευση, η ασφάλεια του εμβολίου και η αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς.

Και επισήμανε: «Η Εθνική επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών, που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα».

Αρχίζοντας την ενημέρωση, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που έχασε τη ζωή της από την σπάνια θρομβοπενία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top